Vekrakos
Spartorama | Μετακινείται η Λαϊκή Λόγω Έναρξης των Εργασιών του Open Mall

Μετακινείται η Λαϊκή Λόγω Έναρξης των Εργασιών του Open Mall

Spartorama 06/06/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Οικονομία
Μετακινείται η Λαϊκή Λόγω Έναρξης των Εργασιών του Open Mall
Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΓΑΙΑ» για τον νέο χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης

Το Δ.Σ. του συλλόγου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Λακωνίας «ΓΑΙΑ» ανακοινώνει:

Ύστερα από την οριστική απόφαση για την έναρξη εργασιών του Open Mall στο χώρο όπου λειτουργεί η λαϊκή αγορά Σπάρτης, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, το οποίο τροφοδοτείται από τη συγκεκριμένη λαϊκή (Τετάρτη-Σάββατο) ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, οι πάγκοι των παραγωγών θα τοποθετηθούν από το σούπερ μάρκετ Μόρφη έως τη συμβολή οδών Αγησιλάου και Θερμοπυλών δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, καθώς επίσης από το κατάστημα Προβιά Διόσκουρων και κάθετα προς την οδό Γκορτσολόγου επίσης δεξιά και αριστερά.

Σε αυτή λοιπόν την αναγκαία κατάσταση, οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπομονή και κατανόηση για την ομαλή και σύντομη εκτέλεση του έργου. Ζητάμε παράλληλα, από το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπάρτης, να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της λαϊκής, δεδομένου ότι είναι αρμόδια Αρχή βάσει του νόμου περί λαϊκών αγορών.

Επίσης τη δέσμευση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές και με νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στην άμεση επιστροφή της λαϊκής στο χώρο, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το έργο. Και βέβαια δεν είναι δυνατόν να μην πραγματοποιηθούν τα πάγια αιτήματά μας τα οποία είναι τα εξής:

  1. Τοποθέτηση φωτεινών πινακίδων τρέιλερ επί των οδών Αγησιλάου (είσοδος συμβολή των οδών Λυκούργου - Αγησιλάου) και Βρασίδου (είσοδος στη συμβολή των οδών Βρασίδου-Αγησιλάου).
  2. Διαμόρφωση χώρου Δημοτικής Αγοράς (όπισθεν καταστημάτων) για πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων.
  3. Κατασκευή τουαλετών και στο χώρο των γραφείων του συλλόγου.
  4. Συμμετοχή του Δήμου στη διαφημιστική καμπάνια του συλλόγου.
  5. Ανεύρεση χώρου πάρκινγκ για τη στάθμευση των αυτοκινήτων των παραγωγών.
  6. Ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό Αγησιλάου από το κατάστημα σούπερ Μάρκετ Μορφή έως το κατάστημα Προβιά για τους καταναλωτές (Διάρκεια στάθμευσης 45 λεπτών περίπου).
  7. Αστική συγκοινωνία τουλάχιστον τις μέρες της λαϊκής με κάλυψη των ευρύτερων συνοικιών της Σπάρτης.

Και επειδή οι ανάγκες της ζωής και ο τρόπος που ζούμε στον 21ο αιώνα θέλοντας να πάμε βήματα εμπρός και όχι πίσω, η καινούργια Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να προσανατολιστεί σε ανεύρεση οικοπέδου εκτός κέντρου πόλης, όπου θα μπορούν να ανεγερθούν δημοτικά κτίρια για Δημοτική αγορά και στέγαση της λαϊκής αγοράς με τις απαιτούμενες υποδομές (εύκολη πρόσβαση, πάρκινγκ, χώρος αναψυχής, καφέ, εστιατόρια και άλλα).

Με σεβασμό και εκτίμηση προς το καταναλωτικό κοινό και έτσι και αλλιώς το ίδιο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο συνεργαζόμαστε και θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για καλύτερες μέρες στο χώρο μας. Το παρόν θα σταλεί στα μέσα ενημέρωσης και θα κοινοποιηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση.

 

Ο Πρόεδρος

Λιακάκος Σταύρος

Ο Γραμματέας

Σαχάμης Δημήτρης

Τα Μέλη

Ζορμπάς Παντελής

Καστρίτη Γεωργία

Παναγιωτακόπουλου Ματούλα

 

Σπάρτη 5 Ιουνίου 2023 και ώρα 9 μ.μ.


Οδός Εμπόρων