Vekrakos
Spartorama | Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε η Επιστημονική Ημερίδα που Διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά

Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε η Επιστημονική Ημερίδα που Διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά

Spartorama 01/06/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Παιδεία
Μεγάλη Επιτυχία Σημείωσε η Επιστημονική Ημερίδα που Διοργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 με την συμμετοχή σπουδαίων ομιλητών

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παλαιολόγεια 2023» του Δήμου Σπάρτης εις μνήμην του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης πραγματοποίησε επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ηθικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Αξίες από την Αρχαιότητα στο Βυζάντιο και στον Νεότερο Ελληνισμό».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Μιχαήλ Σταθόπουλος και ακολούθησε εισαγωγική ομιλία της Καθηγήτριας Γεωργίας Ξανθάκη- Καραμάνου, Επίτιμης Διευθύντριας του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. Στη συνέχεια ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα διαλέξεων του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π, οι καθηγητές: κ. Γεώργιος Κοντογιώργης, π. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, κα Σοφία Κοτζάμπαση, Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Λιάτση, Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κ. Ιωάννης Πολέμης, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση: ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Π. Δούκας, ο Πανοσ/τος Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Τσάλτας, ως Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σπάρτης κα Γ. Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σπάρτης κα Μ. Χάντζου, η π. Αντιπεριφερειάρχης κα Ντ. Τζανετέα, η Υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας Μαρία Φραγκή-Χαντζάκου, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κα Α. Κανελλοπούλου και ο Πρόεδρος των εν Αττική Λακεδαιμονίων κ. Δημήτριος Καστάνης. Χαιρετισμό απηύθυναν εγγράφως ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο Διευθυντής του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. Καθηγητής κ. Νικόλαος Ζαχαριάς.

Στο χώρο του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π εκτέθηκαν, εντυπωσιάζοντας το κοινό, ενδυμασίες της βυζαντινής περιόδου που μελέτησαν, σχεδίασαν και φιλοτέχνησαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Παντανάσσης Μυστρά, καθώς και έργα καθηγητών και σπουδαστών της Σχολής Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης.

Χορηγοί-υποστηρικτές της εκδήλωσης:

  • Mystras Grand Palace Resort and Spa
  • NOTOS FORUM- Ηλίας Μπόνος
  • Studio Kouros - Τάκης Κούρος
  • «Μωρέως Ήδιστα» - Χαραμής
  • Παραδοσιακά - Εκκλησιαστικά είδη Μαυρόγιαννης















Οδός Εμπόρων