Vekrakos
Spartorama | Με Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια τα Εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίας Άννης της Ι.Μ. Ζερμπίτσης

Με Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια τα Εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίας Άννης της Ι.Μ. Ζερμπίτσης

Spartorama 31/05/2023 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Με Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια τα Εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίας Άννης της Ι.Μ. Ζερμπίτσης
Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 τελέσθηκαν, με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τα εγκαίνια του Ι.Ν. της Θεοπρομήτορος Αγίας Άννης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίον συνεπικούρησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο ιεροκήρυκας της τοπικής μας Εκκλησίας, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης και κληρικοί όμορων περιοχών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας. Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στους κτήτορες και ευεργέτες του Ναού, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, αλλά και από το Εξωτερικό, την Ηγουμένη και τα μέλη της αδελφότητας της Ι.Μ. Ζερμπίτσης για την ανύστακτη φροντίδα τους, καθώς και τους υπεύθυνους για την ανέγερση του Ναού για την αρτιότητα της εργασίας τους. Στη συνέχεια μίλησε για την ευλογία που έχει ένας τόπος από την ύπαρξη ενός Ναού, ιδιαίτερα στην αποκαλυπτική εποχή που βιώνουμε. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Ναούς σχολεία αφού μας διδάσκουν, νοσοκομεία επειδή αποτελούν βάλσαμο για τις ψυχές και φάρους μιας και φωτίζουν τον δρόμο της αρετής και της σωτηρίας.

Ακολούθησε, σε χαρμόσυνο κλίμα, η τέλεση της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν, επώνυμα ή ανώνυμα, στην ανέγερση του Ναού, προς τους κληρικούς που συνέδραμαν και συμμετείχαν στην τελετή, καθώς και προς τους πολυάριθμους πιστούς, που με ευλάβεια παρακολούθησαν τα εγκαίνια.






























  



Οδός Εμπόρων