Vekrakos
Spartorama | Στον απόηχο του φετινού επιτυχημένου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: «για να τους δείξουμε ποιοι είμαστε»

Στον απόηχο του φετινού επιτυχημένου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: «για να τους δείξουμε ποιοι είμαστε»

Spartorama 01/10/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι! Άρθρα Σπάρταθλον
Στον απόηχο του φετινού επιτυχημένου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: «για να τους δείξουμε ποιοι είμαστε»
«Η σπίθα που είδα στα μάτια των Σπαρτιατόπουλων με γέμισε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον αδικημένο (από εμάς τους ίδιους) τόπο μας»
Οδός Εμπόρων

Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερος επίλογος στο φετινό «Σπάρταθλον» από να δούμε πως τα μικρά παιδιά βίωσαν τη σημαντικότερη αθλητική οργάνωση της χρονιάς, για την πόλη μας. Πόσω μάλλον όταν ένας πατέρας διαθέτει μια από τις καλύτερες πένες της περιοχής και μπορεί μεταφέρει άριστα τις εμπειρίες των παιδιών του.

Αλιεύσαμε λοιπόν από το Facebook και επαναδημοσιεύουμε αυτούσιο, με την (όχι και τόσο εύκολη) άδειά του φυσικά, την ακόλουθη ανάρτηση του συμπαθούς σε όλους μας, Δημήτρη Μπαγιώκου:

«Στον απόηχο του φετινού επιτυχημένου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ θα ήθελα να εκφράσω λίγες σκέψεις.

Καταρχάς θα μου μείνουν στο μυαλό η συγκλονιστική κραυγή «Sparta» του Λιθουανού νικητή όταν έφτασε στον Λεωνίδα, ο τερματισμός των τριών Σπαρτιατών και ιδιαίτερα του Αναβρυτιώτη Νίκου Κωσταρίδη, ο τερματισμός του Μακεδόνα λεβεντόπαπα καθώς και η συμμετοχή του κόσμου καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας!!

Από κει και πέρα δύο χαρακτηριστικές οικογενειακές ιστορίες:

  • Το απόγευμα ξέκλεψα δέκα λεπτά για να χειροκροτήσω τον π. Θεόδωρο καθώς τερμάτιζε. Εκείνη την ώρα πλησίασε την κόρη μου μια ευγενική και χαμογελαστή Αγγλίδα, η οποία με νοήματα της εξήγησε ότι θέλει κάτι να της δώσει. Ήταν ένα επετειακό αθλητικό κασκόλ αφιερωμένο στη μνήμη του John Foden, που ήταν από τους εμπνευστές του αγώνα. Όταν την ευχαρίστησα μου σύστησε τον άνδρα της, ο οποίος έτρεξε φέτος και φορούσε αυτό το κασκόλ!! Ήθελε να το χαρίσει σε ένα Σπαρτιατόπουλο!!
  • Η δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με τον γιο μου, που περιχαρής μου περιέγραφε τους πρωινούς τερματισμούς, ενώ μου έδειξε και την φώτο που έβγαλε με έναν Βρετανό αθλητή!! Επίσης μου είπε ότι φόρεσε την μπλούζα με τον Λεωνίδα για «να τους δείξουμε ποιοι είμαστε»!!
Τέτοιες ιστορίες φαντάζομαι υπήρξαν πολλές.

Συμπέρασμα: Μέσα από τα παιδιά μας και τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της Σπάρτης, μάθαμε κι εμείς να εκτιμάμε περισσότερο το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Ο αγώνας αυτός είναι το καλύτερο σχολείο για όλους μας, ώστε να αγαπήσουμε την ιστορική μας πόλη και να φροντίσουμε να την αναδείξουμε. Η σπίθα που είδα στα μάτια των Σπαρτιατόπουλων με γέμισε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον αδικημένο (από εμάς τους ίδιους) τόπο μας!!

Καλημέρα και καλό μήνα!!»

Δημήτρης Μπαγιώκος





  



Οδός Εμπόρων