Vekrakos
Spartorama | Εννέα μοναδικές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Τουρκία

Εννέα μοναδικές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Τουρκία

Spartorama 16/05/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Εννέα μοναδικές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην Τουρκία
Συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 681 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως

  • Στο διεθνή διαγωνισμό Anatolian IOOC 2023
  • Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 681 διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό

Μια μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με 9 διακρίσεις σημειώθηκε στην Τουρκία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian International Olive Oil Competition 2023.

Ταυτόχρονα, οι 9 διεθνείς αυτές βραβεύσεις, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 681 διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και την Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εννέα αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την τρίτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 25 έως 29 Απριλίου 2023. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) και κατατάσσεται με πολύ υψηλή βαθμολογία, 8 /10, στην παγκόσμια κατάταξη EVOOWR.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2023, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από πολλές χώρες του κόσμου.

Για το 2023, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά και ιδιαίτερη δυσκολία στο να διακριθούν.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα με 1 χρυσό και 8 ασημένια βραβεία.

Ειδικότερα, οι διεθνείς βραβεύσεις στα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον Anatolian IOOC για το 2023, είναι:

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο

TREASURE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

MASTERPIECE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Ασημένιο Βραβείο

ARMONIA Monovarietal – Ασημένιο Βραβείο

FLAVORED GOURMET ENIGMA - Ασημένιο Βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

FYLLIKON First Harvest - Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH Green evoo - Ασημένιο Βραβείο

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή όταν τα βιολογικά, gourmet, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από την Σπάρτη Λακωνίας, αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Οι εννέα αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2023 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 681 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων (Single EstateTerroir).












Οδός Εμπόρων