Vekrakos
Spartorama | Με λαμπρότητα ο πρώτος επίσημος εορτασμός του εθνοϊερομάρτυρος Ανανία, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας

Με λαμπρότητα ο πρώτος επίσημος εορτασμός του εθνοϊερομάρτυρος Ανανία, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας

Spartorama 02/05/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Με λαμπρότητα ο πρώτος επίσημος εορτασμός του εθνοϊερομάρτυρος Ανανία, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας
Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί του τόπου μας, να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον πρώτο επίσημο εορτασμό του νέου Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί το Σαββατοκύριακο, 6 & 7 Μαΐου 2023, στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, η μνήμη του εθνοϊερομάρτυρος Ανανία, Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας, του οποίου η επίσημη Ανακατάταξη έγινε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 14 Ιουνίου 2022. 

Ειδικότερα, το Σαββάτο 6 Μαΐου στις 19.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ την Κυριακή 7 Μαΐου, επίσης στον Μητροπολιτικό Ναό, θα τελεσθούν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

Και στις δύο ιερές ακολουθίες, που θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, θα συμμετέχουν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος. 

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί η εις διάκονον χειροτονία του ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Νικολάου Γεωργαντώνη.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί του τόπου μας, να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον πρώτο επίσημο εορτασμό του νέου Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.


immspartis.gr






  



Οδός Εμπόρων