Vekrakos
Spartorama | Απόκριες και Βαμβα-κού-λουμα στο Βουνό του Πάρνωνα

Απόκριες και Βαμβα-κού-λουμα στο Βουνό του Πάρνωνα

Spartorama 13/02/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Πολιτισμός
Απόκριες και Βαμβα-κού-λουμα στο Βουνό του Πάρνωνα
Διασκεδαστικές δραστηριότητες & εκδηλώσεις για το τριήμερο των Αποκρεών στη Βαμβακού Λακωνίας

Το τριήμερο των Αποκρεών και της Καθαράς Δευτέρας, η Vamvakou Revival σας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων γεμάτο σερπαντίνες και κομφετί, μεταμφιέσεις, μπαλόνια και χαρά, που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ελάτε να ζήσουμε μαζί τις «Απόκριες στο Δάσος» (25/02) φορώντας ό,τι πιο τρελό έχετε, κάτι που σας κάνει να νιώθετε ελεύθεροι. Ελάτε να χαθούμε μαζί στο δάσος του Πάρνωνα δημιουργώντας παρέα τη στολή της αγάπης με στοιχεία που μας δίνει απλόχερα η φύση! Στη Βαμβακού, θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε με την ψυχή μας σε ένα «Σχολείο…μεταμφιεσμένων» (26/02), αλλά και θα παρακολουθήσουμε μαζί τη μοναδική θεατρική παράσταση «Ο Ραφτάκος των Λέξεων!» (26/02) από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, ανακαλύπτοντας τη δύναμη των λέξεων, την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, θα κάνουμε μια «Βόλτα στο φεγγάρι» (25/02) ταξιδεύοντας μελωδικά με το Μουσικό Σχήμα Γραμμές.

Τα Κούλουμα (27/02), φέτος, αποκτούν αέρα Βαμβακούς και γίνονται Βαμβα-κού-λουμα! Ελάτε να φτιάξουμε και να πετάξουμε χαρταετούς από πολύχρωμα χαρτόνια. Ποιος θα φτάσει πιο ψηλά; Αμόλα καλούμπα, να δούμε! Τα lego γίνονται σκηνικό ενός παραμυθιού, τα παιχνίδια μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα, τα υλικά που μας δίνει η φύση γίνονται κατασκευές, τα βιβλία δημιουργούν φανταστικές ιστορίες και το messy play παίζει τον πρώτο ρόλο σε ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα! Μουτζουρωνόμαστε, βαφόμαστε, χορεύουμε και γευόμαστε σαρακοστιανά εδέσματα μαζί!

Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, έτσι κι αυτό, η Vamvakou Revival υποδέχεται τους επισκέπτες στο Σχολείο της Βαμβακούς, από τις 11.00 έως τις 17.00, με εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας και gaming, παιχνίδια και κινηματογραφικές προβολές για παιδιά με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και διδακτικές θεματικές ενότητες. Παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία της Vamvakou Revival και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, τα παιδιά μπαίνουν σε έναν «Θαυμαστό Κόσμο» (4-6 ετών), μέσα από τη «Φαντασία στην Καθημερινότητα» (7-9 ετών), και κάπως έτσι, «Μεγαλώνοντας» (10-12 ετών), ονειρεύονται ένα «Καλύτερο Μέλλον» (13-15 ετών).

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου στο σύνδεσμο:

www.vamvakourevival.org/events




Οδός Εμπόρων