Vekrakos
Spartorama | Επιτυχία Σημείωσε η Ημερίδα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Leader 2023-2027

Επιτυχία Σημείωσε η Ημερίδα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Leader 2023-2027

Spartorama 26/01/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Λακωνία Οικονομία
Επιτυχία Σημείωσε η Ημερίδα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Leader 2023-2027
Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης για το LEADER 2023-2027

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των συλλογικών φορέων του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23/1/2023 η συνάντηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Σπάρτης με την συνεργασία της Αναπτυξιακής εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης για το LEADER 2023-2027, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα.

Στην παρουσίαση εκ μέρους του κ. Δημήτρη Κολινιώτη διαπιστώθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά και δυσκολίες από την πλευρά των συλλόγων, οι οποίοι δεν έχουν τεχνική υποστήριξη, αλλά και την απαραίτητη οικονομική επάρκεια για να ανταποκριθούν σε μεγαλύτερα προγράμματα στα πλαίσια των ευκαιριών του νέου LEADER.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER/CLLD κ. Σπύρος Φλώρος ενημέρωσε για τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες και πώς οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα μπορέσουν να τις διεκδικήσουν.

Μετά από συζήτηση και αρκετές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν, κλείνοντας την ημερίδα η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου ενημέρωσε τους φορείς για την δυνατότητα τόσο της Αναπτυξιακής εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ, όσο και του Ινστιτούτου Σπάρτης να τους παρέχει την αναγκαία στήριξη προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους, αλλά και για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει αντίστοιχα προς άλλα επενδυτικά προγράμματα και η δυνατότητα παροχής εγγυήσεων για λογαριασμό των συλλογικών φορέων προκειμένου να συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα υψηλότερων προδιαγραφών και απαιτήσεων.

 

Από το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης







  



Οδός Εμπόρων