Vekrakos
Spartorama | «Χαράλαμπος Π. Ρουτσολιάς - Ο Δάσκαλος, ο Άνθρωπος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Χαράλαμπος Π. Ρουτσολιάς - Ο Δάσκαλος, ο Άνθρωπος» από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 29/11/2022 Εκτύπωση Άνθρωποι! Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
«Χαράλαμπος Π. Ρουτσολιάς - Ο Δάσκαλος, ο Άνθρωπος» από τον Βαγγέλη Μητράκο
«..υπηρέτησε με αυταπάρνηση και βαθύ αίσθημα προσφοράς, ευθύνης και καθήκοντος σε πολλά σχολεία»

Με λύπη βαθιά, αποχαιρετήσαμε, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, το Χαράλαμπο Π. Ρουτσολιά (Λάμπη για τους δικούς του και για τους φίλους του), έναν Δάσκαλο, που εκτός από Γνώση μεταλαμπάδευσε ΚΑΙ Ήθος στους μαθητές του, κι έναν υπέροχο Οικογενειάρχη, Άνθρωπο και Πολίτη.

Γεννημένος στα Λαγκάδια της Γορτυνίας έβαλε σκοπό της ζωής του να «μάθει γράμματα» και να προσφέρει στην Κοινωνία και στον Συνάνθρωπο. Σπούδασε γι’ αυτό Δάσκαλος, σε πολύ δύσκολους καιρούς, και υπηρέτησε με αυταπάρνηση και βαθύ αίσθημα προσφοράς, ευθύνης και καθήκοντος σε πολλά σχολεία.

Παντού, όπου κι αν υπηρέτησε ο Λάμπης Ρουτσολιάς, «άφησε όνομα» ως Δάσκαλος και ως Άνθρωπος και κατέκτησε τον αμέριστο σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση των μαθητών του, των γονέων τους αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Δίπλα του, στον καθημερινό αγώνα της ζωής και του σχολείου, είχε συμπαραστάτρια την αγαπημένη του σύζυγο, επίσης δασκάλα, Χρύσα Βυτόγιαννη, που τον στήριζε ακούραστα και αθόρυβα σε κάθε στιγμή της ζωής τους, και τον έθετε ως απόλυτη προτεραιότητα μέχρι και την τελευταία του πνοή.

Καρπός της αγάπη τους και της πολύχρονης κοινή τους πορείας είναι τα δυο παιδιά τους, ο γιατρός (Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος) Παναγιώτης Ρουτσολιάς και ο καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης Δημήτρης Ρουτσολιάς, στα οποία οι γονείς τους μεταλαμπάδευσαν ΟΛΕΣ τις Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδανικά με τα οποία πορεύθηκαν στη ζωή τους.

Ως Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, ο Χαράλαμπος Π. Ρουτσολιάς, (πάντα εργατικός, αποφασιστικός, αποτελεσματικός, σεμνός, ακριβοδίκαιος, έντιμος, ουσιαστικός, ενθουσιώδης και βαθιά συναισθηματικός) δημιούργησε με την θητεία του ένα αξεπέραστο διευθυντικό πρότυπο, εμπνέοντας στους μαθητές σεβασμό, ήθος, παιδαγωγική πειθαρχία και συνειδητή ανταπόκριση στα μαθητικά τους καθήκοντα, στους γονείς, επίσης, σεβασμό, αναγνώριση, εμπιστοσύνη και πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και στους δασκάλους κλίμα εμπιστοσύνης, ελευθερίας, ασφάλειας, σιγουριάς, συναδελφικότητας και ισότιμης συνεργατικότητας.

Πλάι στην αγάπη των δικών του ανθρώπων, εμείς, οι συνάδελφοί του, οι φίλοι και οι γνωστοί του, ΟΛΗ η Κοινωνία την οποία ο Χαράλαμπος Ρουτσολιάς υπηρέτησε έντιμα και αφοσιωμένα με όλες του τις δυνάμεις, καταθέτουμε και τη δική μας αγάπη και την εκτίμηση για τη μεγάλη του προσφορά στην κοινωνία και στην εκπαίδευση αλλά και για τις ανθρώπινες στιγμές (μικρές και μεγάλες) που μοιράστηκε μαζί μας. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του κι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.

 

Σπάρτη 29-11-2022

Β.Μ.


Οδός Εμπόρων