Vekrakos
Spartorama | Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη

Spartorama 21/11/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός
Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη
Στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης
Οδός Εμπόρων

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη κατά το τριήμερο 18 με 20 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης το 4ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τον σπουδαίο Κύπριο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη. Το Συνέδριο, με τίτλο «Κυριάκος Χαραλαμπίδης - Από την Πρώτη πηγή στη Νύχτα των Κήπων», διοργανώθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και το Γενικό Λύκειο Γυθείου παρουσία του τιμώμενου προσώπου.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε με ομιλία της η Διευθύντρια του ΓΕΛ κα Παναγιώτα Μένεγα. Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Γεωργία Λυροφώνη. Η τελευταία καλωσόρισε τον κ. Χαραλαμπίδη και τους συμμετέχοντες αναφέροντας ότι: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να υποδεχόμαστε στον τόπο μας μια σημαίνουσα προσωπικότητα των γραμμάτων, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της νεότερης γενιάς». Η κα Λυροφώνη ευχαρίστησε εξ ονόματος όλων τον κ. Χαραλαμπίδη για την παρουσία του στο Γύθειο και του ευχήθηκε να συνεχίζει για πολλά ακόμη χρόνια να προσφέρει τους πνευματικούς του καρπούς.

Στη συνέχεια απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου προς τη Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου και προς τον κ. Μανώλη Στεργιούλη για την πολύτιμη συμβολή του.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνέδρους, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους Δημάρχους Λευκονοίκου και Λίμνης Πλαστήρα, κ.κ. Ζήνα Λυσάνδου – Παναγίδη και Παναγιώτη Νάννο αντίστοιχα.

Κλείνοντας η κα Λυροφώνη διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες ανέλιξης της πνευματικής ζωής του τόπου.










  



Οδός Εμπόρων