Vekrakos
Spartorama | Εγκαίνια της «Οικίας των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη

Εγκαίνια της «Οικίας των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη

Spartorama 19/11/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός
Εγκαίνια της «Οικίας των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022
Οδός Εμπόρων

Την προσεχή Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της «Οικίας των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Φίλοι των Ψηφιδωτών της Σπάρτης» και του Προέδρου του, πρώην Υπουργού Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Η τελετή θα λάβει χώρα στην Οικία των Ψηφιδωτών, στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 108 και Διόσκουρων, και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, βουλευτές του νομού καθώς και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η «Οικία των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, στεγάζει τα διεθνούς φήμης ψηφιδωτά «Η Αρπαγή της Ευρώπης» και «Ο Ορφέας ως γητευτής ζώων» και παράλληλα παρουσιάζει με ελκυστικό τρόπο πληροφοριακό υλικό για όλα τα ψηφιδωτά που έχουν διασωθεί στη Σπάρτη από την περίοδο των ελληνιστικών, ρωμαϊκών και πρωτοβυζαντινών χρόνων.

Το έργο υλοποιήθηκε με την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη χρηματοδότησε τη μελέτη του έργου.


Οδός Εμπόρων