Vekrakos
Spartorama | Ν. Κρητικός: Αίτημα για Παράταση στο Ευνοϊκό Καθεστώς για τους Εργάτες Γης Τρίτων Χωρών

Ν. Κρητικός: Αίτημα για Παράταση στο Ευνοϊκό Καθεστώς για τους Εργάτες Γης Τρίτων Χωρών

Spartorama 23/09/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Κρίση Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Ν. Κρητικός: Αίτημα για Παράταση στο Ευνοϊκό Καθεστώς για τους Εργάτες Γης Τρίτων Χωρών
Απαιτείται λύση στην έλλειψη που υπάρχει σε εργατικό δυναμικό στην ελληνική περιφέρεια
Οδός Εμπόρων

Αίτημα για παράταση στο ευνοϊκό καθεστώς μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών μετά και το πέρας του Σεπτεμβρίου, ζητά ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Στην ερώτηση του ο κ. Κρητικός αναφέρει: «Είναι φανερό το πρόβλημα στην ελληνική περιφέρεια. Έχοντας καθημερινή επικοινωνία με φίλους παραγωγούς, διαπιστώνω την μεγάλη ανάγκη να δοθεί παράταση στην κατά παρέκκλιση διαδικασία μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών, έτσι ώστε να καλυφθεί η έλλειψη που υπάρχει σε εργατικό δυναμικό.»

Επίσης επισημαίνει ότι πολύ παραγωγοί αντιμετώπισαν προβλήματα στις διαδικασίες, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν ήδη την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Τέλος θεωρεί δεδομένο ότι τα αρμόδια Υπουργεία θα δώσουν άμεσα μια λογική και εφαρμόσιμη λύση, το πρώτο βήμα της οποίας είναι η παράταση στο ευνοϊκό καθεστώς μετάκλησης. 


Οδός Εμπόρων