Vekrakos
Spartorama | Παραγωγή Ντοκιμαντέρ με Θέμα την Μάχη της Σελλασίας το 222π.Χ. από το Ινστιτούτο Σπάρτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλασίας

Παραγωγή Ντοκιμαντέρ με Θέμα την Μάχη της Σελλασίας το 222π.Χ. από το Ινστιτούτο Σπάρτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλασίας - video

Spartorama 19/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία
Παραγωγή Ντοκιμαντέρ με Θέμα την Μάχη της Σελλασίας το 222π.Χ. από το Ινστιτούτο Σπάρτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλασίας
Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους είναι βασισμένο στο βιβλίο του Μ. Μιχαλόπουλου «Εις το όνομα του Λυκούργου»
Οδός Εμπόρων

Το Ινστιτούτο Σπάρτης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελλασίας στα πλαίσια του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου για την Σπάρτη με τίτλο «Η Μάχη της Σελλασίας (222π.Χ.), ορόσημο της τελευταίας αναλαμπής της Σπάρτης», προχώρησαν στην παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την Μάχη της Σελλασίας το 222π.Χ.

Στο πολύ σημαντικό και επιτυχημένο αυτό ντοκιμαντέρ γίνεται αναλυτική παρουσίαση του χώρου της Μάχης, της διάταξης των στρατευμάτων και αναλύονται τα αίτια της ήττας της Σπάρτης.

Αφηγητής του ντοκιμαντέρ είναι ο κ. Μιλτιάδης Μιχαλόπουλος, ιστορικός- ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Εις το όνομα του Λυκούργου», βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών, το οποίο αποτέλεσε και την βάση του σεναρίου του ντοκιμαντέρ, ενώ η παραγωγή έγινε από το στούντιο TAK, films and frames στην Σπάρτη.

Η χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ έγινε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και συγκεκριμένα από την πρωτοβουλία LEADER.

Την επιμέλεια του ντοκιμαντέρ είχε το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να παρακολουθήσετε στα ελληνικά και με υπότιτλους στα αγγλικά. Την μετάφραση έκανε η κ. Μάριον Καβαλιέρου.


Οδός Εμπόρων