Vekrakos
Spartorama | Μόλις το 1,4% του Συνόλου των Επισκεπτών Αρχαιολογικών Χώρων Πανελλαδικά Επισκέπτονται τον Μυστρά

Μόλις το 1,4% του Συνόλου των Επισκεπτών Αρχαιολογικών Χώρων Πανελλαδικά Επισκέπτονται τον Μυστρά

Spartorama 18/09/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Μόλις το 1,4% του Συνόλου των Επισκεπτών Αρχαιολογικών Χώρων Πανελλαδικά Επισκέπτονται τον Μυστρά
Απογοητευτική η θέση της Σπάρτης όσον αφορά την επισκεψιμότητα τόσο των Μουσείων της όσο και των Αρχαιολογικών της χώρων
Οδός Εμπόρων

Η Ελληνικά Στατιστική Υπηρεσία εξέδωσε το Δελτίο Επισκεψιμότητας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων για τον Μάιο του 2022.


Η εικόνα της Σπάρτης είναι απογοητευτική. Τα Μουσεία της, όσον αφορά την επισκεψιμότητά τους, απολύτως εξαφανισμένα μέσα στη γενική κατάταξη των «Λοιπών Μουσείων».

Τη κατάσταση σώζει ο  Μυστράς ο οποίος μόλις που καταφέρνει να φανεί αυτόνομος στην επισκεψιμότητα Αρχαιολογικών Χώρων με 17.411 επισκέπτες στο πεντάμηνο (ποσοστό 1,4%), προτού χαθεί στην γενική κατηγορία «Λοιποί Αρχαιολογικοί Χώροι».

Φυσικά η εντύπωση που έχουμε όλοι ότι ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε στην μετά Covid-19 εποχή επιβεβαιώνεται πανηγυρικά (αλλά σε όλη την επικράτεια) αφού η αύξηση ξεπέρασε το 540%.

Μόνο εφησυχασμό δεν εμπνέουν αυτά τα στοιχεία. Είμαστε πολύ πίσω στην προώθηση των Αρχαιολογικών μας Χώρων, των Μουσείων μας και της ανεπανάληπτης διαχρονικής Ιστορίας του τόπου μας γενικότερα. 

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα μελετήσουν καταλλήλως τα στοιχεία και θα πράξουν τα δέοντα ώστε να πάψουμε να είμαστε οι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι και σε αυτόν τον τομέα.





  


Δείτε την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας εδώ


Οδός Εμπόρων