Vekrakos
Spartorama | Ν. Κρητικός: «Απορρόφηση των αυξήσεων στο ρεύμα 94% στους οικιακούς καταναλωτές, 90% στους αγρότες»

Ν. Κρητικός: «Απορρόφηση των αυξήσεων στο ρεύμα 94% στους οικιακούς καταναλωτές, 90% στους αγρότες»

Spartorama 23/08/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Κρίση Οικονομία Πολιτική
Ν. Κρητικός: «Απορρόφηση των αυξήσεων στο ρεύμα 94% στους οικιακούς καταναλωτές, 90% στους αγρότες»
Νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τον μήνα Σεπτέμβριο
Οδός Εμπόρων

Με ανακοίνωσή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε για την απόφαση της Κυβέρνησης να λάβει νέα μέτρα στήριξης για τον μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο στηρίζει με επιδοτήσεις 1,9 δισ. ευρώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, απορροφώντας:

  • το 94% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές,
  • σχεδόν το 100% για τους δικαιούχους ΚΟΤ,
  • το 89% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa
  • και το 90% για τους αγρότες.

Παράλληλα, δημιουργούμε έναν μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό, θωρακίζοντας τους καταναλωτές από μελλοντικές ενεργειακές κρίσεις.

Επιπλέον, προχωρούμε σε εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ, μειώνοντας έως και 70% την επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση.»

Ο κ. Κρητικός για τη σημερινή ανακοίνωση δήλωσε: «Προχωράμε με στοχευμένες παρεμβάσεις και ενισχύσεις. Και για τον μήνα Σεπτέμβριο θα απορροφηθεί το συντριπτικό ποσό αύξησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να συνεχίσουν κανονικά τη δραστηριότητά τους, χωρίς δυσβάστακτες επιβαρύνσεις. Αυτό σε συνδυασμό με την ενεργειακή επάρκεια, που έχει εξασφαλίσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ενεργειακούς φορείς, δίνουν ελπίδα ότι θα περάσουμε τον σκόπελο της ενεργειακής κρίσης με μικρότερες δυσκολίες απ’ ότι προβλεπόταν στην αρχή. Προχωράμε με σχέδιο.»   


Οδός Εμπόρων