Vekrakos
Spartorama | Ενημέρωση για τα τεχνικά έργα; Όχι άλλα καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς»

Ενημέρωση για τα τεχνικά έργα; Όχι άλλα καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς» - video

Spartorama 08/08/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Ενημέρωση για τα τεχνικά έργα; Όχι άλλα καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς»
Αυτά τα αποτελέσματα, αν ήταν αποτελέσματα μαθητών σε εξετάσεις ξένων γλωσσών, κανένα φροντιστήριο δεν θα τα διαφήμιζε ως επιτυχία
Οδός Εμπόρων

Η παράταξη μας, για πολλοστή φορά, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας, βλέποντας το καράβι να οδηγείται στα βράχια από την πιο ανίκανη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει από τον Δ. Σπάρτης, ζήτησε με αίτηση στις 17-6-2022, ενημέρωση για όλα τα μεγάλα τεχνικά έργα (και όχι μόνο) του Δήμου μας. Και ενώ προγραμματίστηκε, μετά από 40 ημέρες, να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25-7-2022, ο κ. Δήμαρχος και η κα. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, αντί για στοιχεία και πληροφορίες επί των έργων (τα οποία είχαν στη διάθεση τους), αποφάσισαν να μας στείλουν ως εισήγηση την αίτηση μας (!!!), υποβαθμίζοντας το θέμα, εμπαίζοντας θεσμικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε την αναβολή του θέματος, προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Αντ’ αυτού, την επόμενη μέρα, ο κ. Δήμαρχος και η κα. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου- παρωδία, με διαγράμματα της κακιάς ώρας, από τα οποία προκύπτει, ότι μετά από 3 χρόνια θητείας (ή 1200 ημέρες αν προτιμάτε) αυτής της Δημοτικής Αρχής, εκτελούνται κανονικά μόλις το 2% (!!!) των έργων, το 13% βρίσκονται υπό διάλυση ή υπό διαπραγμάτευση και θα έχουν επιπρόσθετο κόστος για τον Δήμο μας, ενώ το 6% αυτών δημοπρατούνται εκ νέου, παρά το γεγονός ότι έργα όπως το OPEN MALL και η ανακατασκευή του Ξενία έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αυτά τα αποτελέσματα, αν ήταν αποτελέσματα μαθητών σε εξετάσεις ξένων γλωσσών, κανένα φροντιστήριο δεν θα τα διαφήμιζε ως επιτυχία, όπως ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Τσούκλερης. Από τα παραπάνω απογοητευτικά στοιχεία, προκύπτει ουσιαστικό ζήτημα και για τους εξωτερικούς συνεργάτες του Δήμου, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους είναι εξαιρετικά δαπανηρές, για τόσο φτωχό αποτέλεσμα.

Για το τέλος αφήνουμε τις, για άλλη μια φορά, απαράδεκτες εκφράσεις του κ. Δούκα για «κότες» και «ξεφτίλα», καθώς όπως φάνηκε στο επόμενο Δ.Σ. της 1-8-2022, αυτός που το έβαλε στα πόδια κυριολεκτικά και μεταφορικά, χωρίς να μας απαντήσουν που βρίσκεται, ήταν ο κ. Δήμαρχος, καθώς ούτε παρέστη στη συνεδρίαση, αλλά ούτε και το θέμα τέθηκε να συζητηθεί ως εξ αναβολής.


Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης


Οδός Εμπόρων