Vekrakos
Spartorama | Ο Νίκων Τζινιέρης για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση «Λάκκες» στην περιοχή Βασιλική Λακωνίας

Ο Νίκων Τζινιέρης για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση «Λάκκες» στην περιοχή Βασιλική Λακωνίας

Spartorama 08/08/2022 Εκτύπωση Θεομηνία Κοινωνία Λακωνία
Ο Νίκων Τζινιέρης για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση «Λάκκες» στην περιοχή Βασιλική Λακωνίας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας εκφράζει τις ευχαριστίες του και συγχαίρει πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και υπηρεσιακούς παράγοντες
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 6/8/2022, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση «Λάκκες» στην περιοχή Βασιλική Λακωνίας. 

Στο σημείο επιχείρησαν 58 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Σπάρτη, Γύθειο και Τρίπολη και 14 οχήματα, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Εrickson πραγματοποίησαν ρίψεις νερού. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν 14 φινλανδοί πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Σπάρτης. 

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αθανάσιος Κολυβήρας, ο Διοικητικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αδαμάντιος Τσολομίτης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Ευγένιος Γεωργιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και η Αντιδήμαρχος Δήμου Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη. 

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια άμεσης κατάσβεσης και οριοθέτησης της πυρκαγιάς και προστασίας του παρακείμενου δάσους Βασιλακίου, έπαιξαν:

  • Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής από το έδαφος και τον αέρα και των εθελοντών της περιοχής.
  • Η ύπαρξη, σε μικρή απόσταση και εντός του δάσος Βασιλακίου υδατοδεξαμενής του Δασαρχείου Σπάρτης, ώστε ο ανεφοδιασμός του πυροσβεστικού ελικοπτέρου να είναι συνεχής και οι ρίψεις του έγκαιρες και στοχευμένες.
  • Οι πρόσφατοι καθαρισμοί της βλάστησης σε δασικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής με μηχανήματα της Π.Ε. Λακωνίας που διευκόλυναν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να τοποθετήσει προσεχώς στους Γοράνους και σε άλλες έντεκα περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας νέες υδατοδεξαμενές πυρόσβεσης ανοικτού τύπου χωρητικότητας 40, 100 και 300 κυβικών μέτρων, προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας εκφράζει τις ευχαριστίες του και συγχαίρει πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς αλλά και των προηγουμένων της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

 

Ο Αντιπερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας
Νίκων Τζινιέρης




























  



Οδός Εμπόρων