Vekrakos
Spartorama | Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Βουτιάνους Σπάρτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο

Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Βουτιάνους Σπάρτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο

Spartorama 01/08/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία
Εγκαίνια Ιερού Ναού στους Βουτιάνους Σπάρτης από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο
Ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη την οικογένεια του αειμνήστου Δημητρίου Στρατηγάκη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εγκαινίασε εξωκλήσι στους Βουτιάνους Σπάρτης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό, την μητέρα τους Αγία Θεοδότη και τον Άγιο μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Κτήτορες του ναού είναι ο αείμνηστος ομογενής μας Δημήτριος Στρατηγάκης και η σύζυγός του, Γιαννούλα. Το οικόπεδο δώρισε ο κ. Απόστολος Βούλγαρης εις μνήμην της μητέρας του Αθηνάς.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας. Ομιλία εξεφώνησε ο κ. Παναγιώτης Ξηντάρας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του αειμνήστου Δημητρίου Στρατηγάκη.

Πριν την ολοκλήρωση της ιερής ακολουθίας, τον λόγο πήρε και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά την σύζυγο του αειμνήστου Δημητρίου Στρατηγάκη, Γιαννούλα, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, ενώ συνεχάρη και την υπόλοιπη οικογένεια, που αν και ζει στο Εξωτερικό, έχει γαλουχηθεί με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ανέγερσης και λειτουργίας ενός νέου Ιερού Ναού, ιδιαίτερα στις αποκαλυπτικές εποχές που βιώνουμε.

Ακολούθησε παράθεση γεύματος στη μνήμη του κτήτορα Δημητρίου Στρατηγάκη.














(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)


Πηγή: http://www.immspartis.gr/


Οδός Εμπόρων