Vekrakos
Spartorama | Έκτακτη Προειδοποίηση Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στο Νομό Λακωνίας για την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Έκτακτη Προειδοποίηση Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στο Νομό Λακωνίας για την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Spartorama 28/07/2022 Εκτύπωση Θεομηνία Κοινωνία Λακωνία
Έκτακτη Προειδοποίηση Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στο Νομό Λακωνίας για την Παρασκευή 29 Ιουλίου
Η Περιφέρεια και οι Δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών
Οδός Εμπόρων

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Δήμους Ευρώτα, Μονεμβασίας & Ελαφονήσου της Π.Ε. Λακωνίας

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4, η Π.Ε. Λακωνίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο. 

Η Π.Ε. Λακωνίας εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. 

Τέλος, ισχύουν οι απαγορευτικές διατάξεις για την κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λακωνίας. Οι περιοχές αυτές αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 228098/ 04.07.2022 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (ΑΔΑ: 9Ρ8Τ7Λ1-ΓΑΦ). 

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


Οδός Εμπόρων