Vekrakos
Spartorama | Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στο Στρατόπεδο Γυθείου για την Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στο Στρατόπεδο Γυθείου για την Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Spartorama 18/07/2022 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στο Στρατόπεδο Γυθείου για την Εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης
Με την παρουσία εκπροσώπων του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ, της αυτοδιοίκησης και της πολιτειακής ηγεσίας
Οδός Εμπόρων

Στον Ι.Ναό Αγίας Μαρίνης του Στρατοπέδου «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ» του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ που εδρεύει στο Γύθειο, μετέβη εχθές 17 Ιουλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και τέλεσε την Θ. Λειτουργία για την εορτή της αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος  Μαρίνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. προς τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, αλλά και προς τους λοιπούς πιστούς οι οποίοι, αυτή την ημέρα (αφού ανοίγουν οι πύλες του Στρατοπέδου) δύνανται να εκκλησιαστούν ανέλυσε την φράση ενός τροπαρίου για την Αγία Μαρίνα «Τόν αρχέκακον δράκοντα… διά Σταυρού απενέκρωσας».

Δηλαδή, είπε ο Σεβ. μεταξύ των άλλων ότι: «Ο αρχέκακος δράκοντας, ή όπως λέγει ένα Απολυτίκιον της Αγίας ο «αόρατος εχθρός» είναι ο διάβολος. Ο εκπεσών άγγελος, ο μισάνθρωπος, ο πειραστής, ο πονηρός. Αυτός υπάρχει και ως αντίδικος, μας πολεμά συνεχώς και προσπαθεί να μας αιχμαλωτίσει στα πάθη, στην αμαρτία. Σκοπός του δεν είναι άλλος παρά να μας απομακρύνει από το Θεό. Όμως, με την δύναμη του Σταυρού, όπως η Αγία Μαρίνα, την νηστεία, την προσευχή και την Θεία Κοινωνία, οι χριστιανοί τον κατανικούν. Τα έργα του διαβόλου, που είναι μόνο ψεύδος, κακία και άρνηση, με την δική μας αυθεντική χριστιανική ζωή θα τα ακυρώνουμε. Ο πιστός χριστιανός και στις μέρες μας, με την ηθική παρακμή που διερχόμεθα, καλείται να αγωνιστεί και να νικήσει σ’ αυτόν τον «αόρατο πόλεμο».

Στη Θ. Λειτουργία παρέστησαν ο Δ/ντης της Διεύθυνσης του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών, Υποστράτηγος κ. Καλογερόπουλος, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Δήμου Αν. Μάνης κα Δρακουλάκου, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης και άλλοι.






























https://www.im-manis.gr/index.php/epikairotita/6010-theia-leitourgia-sto-stratopedo-gytheiou


Οδός Εμπόρων