Vekrakos
Spartorama | «Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Πάρκο Σαϊνοπούλου, στην Ευαγγελίστρια», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Πάρκο Σαϊνοπούλου, στην Ευαγγελίστρια», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 01/06/2022 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Παιδεία Πολιτική
«Δημοτικό Αναψυκτήριο  στο Πάρκο Σαϊνοπούλου, στην Ευαγγελίστρια», από τον Βαγγέλη Μητράκο
Σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, διάφοροι δήμοι, λειτουργούν με επιτυχία δημοτικά αναψυκτήρια, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και προωθώντας την τοπική ανάπτυξη
Οδός Εμπόρων

Οι βανδαλισμοί που έγιναν, προσφάτως, από «φερέλπιδες» νεανίες Σπαρτιάτες, στο κιόσκι της Παιδικής Χαράς, στο Πάρκο Γ. Σαϊνοπούλου, στην Ευαγγελίστρια, έφεραν  στο προσκήνιο, με πολύ αρνητικό  τρόπο, το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού αναψυκτηρίου, το οποίο, ναι μεν προβλέφθηκε και κατασκευάστηκε, στη νέα Παιδική Χαρά της Ευαγγελιστρίας, που εγκαινιάστηκε στα 2014 από τον τότε δήμαρχο κ. Αργειτάκο Σταύρο, πλην, όμως, δεν λειτούργησε ποτέ, παραμένοντας επί 8 χρόνια κλειστό και πλήρως ανεκμετάλλευτο. 

Ο χώρος του Πάρκου Σαϊνοπούλου, στην Ευαγγελίστρια,  είναι  (για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους) ένας τόπος αγαπημένος και πολυσύχναστος για τους Σπαρτιάτες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Για το λόγο αυτό η λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου στο χώρο της Παιδικής Χαράς θα αναβάθμιζε τον χώρο, γενικώς, και θα έδινε τη δυνατότητα στους Σπαρτιάτες και τους επισκέπτες του Πάρκου να απολαμβάνουν αυξημένες δυνατότητες αναψυχής. Συγχρόνως θα ενίσχυε την επισκεψιμότητα του Πάρκου και της  Παιδικής Χαράς, θα αναβάθμιζε την ευρύτερη περιοχή και θα ήταν ένα ακόμα θετικό πρόσημο στην επιδιωκόμενη τουριστική ανάπτυξη της Σπάρτης. Τέλος, σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης, θα έδινε δυνατότητες για εργασία και απασχόληση σε συμπολίτες μας  και θα συντελούσε, αποφασιστικά, στην αποτροπή παρόμοιων βανδαλισμών στον χώρο της Παιδικής Χαράς, η οποία  (ούτως ή άλλως) χρειάζεται, κι αυτή,  σοβαρή ανανέωση κι ευπρεπισμό.

Η λειτουργία δημοτικού αναψυκτηρίου στο χώρο της Παιδικής χαράς Ευαγγελιστρίας είναι ένα θέμα, το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, προκειμένου να υπάρξει μια πλατιά και σε βάθος συζήτηση, η οποία θα οδηγήσει και σε μια θετική απόφαση, με προοπτική.

Σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, διάφοροι δήμοι, λειτουργούν  με επιτυχία δημοτικά αναψυκτήρια, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και προωθώντας την τοπική ανάπτυξη.


Σπάρτη 1 - 6 - 2022
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων