Vekrakos
Spartorama | «Λέσχη Lions Club Sparti»: Δωρεάν Έλεγχος Οφθαλμών στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

«Λέσχη Lions Club Sparti»: Δωρεάν Έλεγχος Οφθαλμών στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Spartorama 30/05/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Παιδεία Υγεία
«Λέσχη Lions Club Sparti»: Δωρεάν Έλεγχος Οφθαλμών στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022
Ανακύκλωση Παλαιών Σκελετών Γυαλιών
Οδός Εμπόρων

Η Λέσχη Lions Club Sparti, με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Παράρτημα Σπάρτης, ανακοινώνει ότι θα υλοποιήσει δράση Προληπτικού Ελέγχου Οφθαλμών (Μυωπία, Αστιγματισμό, Τεμπέλικο Μάτι, Υπερμετρωπία) με φορητό Διαθλασίμετρο, σε ανοιχτό κοινό, δωρεάν,  για παιδιά και  πολίτες της Σπάρτης.

Ο έλεγχος θα γίνεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης της Σπάρτης, την Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022.

Ειδικό όχημα της Επίλεκτης  Κινητής Μονάδας θα παραμείνει στο χώρο από τις 10:30΄ έως τις 13:00΄.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες ενδιαφέροντος των Lions είναι αυτός της Όρασης. Οι δράσεις μας έρχονται να υποστηρίξουν την αξία της Πρόληψης στην οποία αποδίδουμε μεγάλη σημασία, παραπέμποντας ανθρώπους που αγνοούν, ίσως, την ύπαρξη προβλημάτων στην όρασή τους, στον Οφθαλμίατρο.

Ο έγκαιρος Προληπτικός Έλεγχος και ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων στην Όραση, μπορούν να αποδειχτούν πολύ σημαντικοί παράγοντες στην υγεία και εν τέλει, στην ποιότητα ζωής. Η προσπάθειά μας είναι να συμβάλλουμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος των συμπολιτών μας.

Προσοχή: θα τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνουμε ότι θα δίνεται κατ’ εξαίρεση προτεραιότητα στα παιδιά και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Την ίδια ημέρα και στο σημείο της δράσης, θα γίνεται συλλογή παλαιών σκελετών γυαλιών. Οι συμπολίτες μας μπορούν να μας φέρουν σκελετούς γυαλιών που δε χρησιμοποιούν. Για τους ανθρώπους και κυρίως για τα παιδιά  κάποιων χωρών ένα ζευγάρι γυαλιών είναι τόσο πολύτιμο όσο και δυσεύρετο. Παλαιοί σκελετοί γυαλιών, που για μας είναι άχρηστοι, για κάποιους μπορεί να είναι σωτήριοι.

Ένα είδος ανακύκλωσης που αξίζει τον κόπο. Ας βοηθήσουμε με αυτή μας την απλή κίνηση κάποιους να «ΔΟΥΝ» καλύτερα τον κόσμο. 

Η Προέδρος
Βασιλική Βαφάκου 

Η Γραμματέας
Θάλεια-Μαρία Γούτου

 

Πληροφορίες:
Βασιλική Βαφάκου, κιν.: 6937476908
Γεώργιος Κονιδιτσιώτης, καν.: 6939502030
Μαρίνα Χειλάκου, καν.: 6906845019


Οδός Εμπόρων