Vekrakos
Spartorama | Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΠΕ Λακωνίας, στη δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ στο ΤΔ Γούναρι Σπάρτης

Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΠΕ Λακωνίας, στη δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ στο ΤΔ Γούναρι Σπάρτης

Spartorama 21/05/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Παιδεία Πολιτισμός
Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΠΕ Λακωνίας, στη δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ στο ΤΔ Γούναρι Σπάρτης
Η φοίτηση των παιδιών καθώς και με μεταφορά τους από και προς το ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν επιβαρύνονται σε καμία περίπτωση οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί
Οδός Εμπόρων

Την Τετάρτη 18/5/2022 το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΠΕ Λακωνίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ στο ΤΔ Γούναρι Σπάρτης. Παρευρέθηκαν στην συνάντηση, ο πρόεδρος του Σωματείου κ Σταύρος Λαμπρινάκος, η Αντιπρόεδρος κ Αγάπη Γούσγουλα, η Γραμματέας κ Μαργαρίτα Σπυριδάκου και η Ταμίας κ Ρούλα Πετράκου, η διευθύντρια της δομής κ Μαρία Τζέγκα καθώς και το σύνολο των στελεχών/εργαζομένων του ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑμεΑ Σπάρτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην ΠΕ Λακωνίας αλλά και η γνωριμία των στελεχών της δομής με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΑμεΑ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής, ενημερώθηκαν για τους σκοπούς ίδρυσης του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ στη Σπάρτη και συζήτησαν διεξοδικά και αναλυτικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά και τους ενήλικες με Αναπηρία στην ΠΕ Λακωνίας.

Το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Διάπλασις στην Σπάρτη, είναι ένας χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και βιωματικής μάθησης και αποτελεί μια πρότυπη μονάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών/εφήβων/ενηλίκων ανθρώπων με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητική αναπηρία ή και πολλαπλή αναπηρία. Στόχος δομής είναι μέσα από τις κατάλληλες υποδομές, να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των ανθρώπων με Αναπηρία ώστε να οδηγηθούν βαθμιαία στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη. Τα στελέχη της δομής του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Διάπλασις παρουσίασαν το όραμα, τη φιλοσοφία αλλά και τις δραστηριότητες, στο πλαίσιο φιλοξενίας των ωφελούμενων, οι οποίες ως στόχο έχουν:

  • Την ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών/εφήβων και ενηλίκων με Αναπηρίες, με την ανάπτυξη ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων.
  • Την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.
  • Την ατομική και ομαδική εκπαίδευση των παιδιών/ενηλίκων σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης μέσα από την βιωματική μάθηση (διατροφής, καθαριότητα, υγιεινή κλπ).
  • Την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.
  • Την υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγία, άθλησης και σωματικής αγωγής.
  • Την υποστήριξη και εκπαίδευση της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών/εφήβων/ατόμων με Αναπηρίες.

Η δημιουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην ΠΕ Λακωνίας ικανοποίησε ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και στο πλαίσιο της συνάντησης ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ προκειμένου οι οικογένειες ανθρώπων με αναπηρία να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά εγγραφής τους στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ.

Η φοίτηση των παιδιών καθώς και με μεταφορά τους από και προς το ΚΔΑΠ ΑμεΑ είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν επιβαρύνονται σε καμία περίπτωση οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αφού η δράση επιχορηγείται από την Πράξη «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εφαρμογή επιχορήγησης της χρηματοδότησης αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του επόμενου μηνός σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν παρέχονται άλλες ημερομηνίες πέραν αυτών που θα ανακοινωθούν και όσοι γονείς δεν καταθέσουν αίτηση, χάνουν το δικαίωμα της χρηματοδότησης και θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο καλοκαίρι για να καταστούν ωφελούμενοι της δράσης.

Τέλος τα μέλη του Δ.Σ. προσκλήθηκαν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 όπου τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ θα παρουσιάσουν την δική τους θεατρική παράσταση αλλά και τα έργα τέχνης και κατασκευές στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης και κατ’ επέκταση της βιωματικής τους μάθησης.


Για το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές
Ανάγκες ΠΕ Λακωνίας
Σταύρος Λαμπρινάκος
Πρόεδρος ΔΣ

Για το ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑμεΑ Σπάρτης
Μαρία Τζέγκα
Ειδική Παιδαγωγός – Διευθύντρια







  


  



Οδός Εμπόρων