Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: Λακεδαιμόνιος Δρόμος 130 χλμ.

Δήμος Σπάρτης: Λακεδαιμόνιος Δρόμος 130 χλμ.

Spartorama 06/04/2022 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία
Δήμος Σπάρτης: Λακεδαιμόνιος Δρόμος 130 χλμ.
Το διήμερο 9 – 10 Απριλίου 2022, και καλύπτει την διαδρομή Μυστράς – Γεράκι – Κάστρο Μονεμβασιάς
Οδός Εμπόρων

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασιάς,  οι Σπαρτιάτες Δρομείς, ως τεχνικοί σύμβουλοι του αγώνα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ και με την ευγενική συμμετοχή του Δήμου Ευρώτα  διοργανώνουν  τον ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ τρεξίματος 130 Χλμ. που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9 – 10 Απριλίου 2022, και καλύπτει την διαδρομή Μυστράς – Γεράκι – Κάστρο Μονεμβασιάς!

Όλος ο αγώνας θα είναι επί ασφάλτινης διαδρομής με αφετηρία τον Μυστρά(Κεντρική Κάτω Πύλη Μυστρά) και τερματισμό την Μονεμβασιά – εντός του Κάστρου!!! Θα συνδέει τα 3 Βυζαντινά Κάστρα της Λακωνίας – τον Μυστρά, το Γεράκι, και την Μονεμβασιά, που άκμασαν κατά την περίοδο του Βυζαντίου και χρησιμοποιούνταν προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους, μιας και μέσω του κάστρου του Γερακίου, μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή και τα 3 εν λόγω κάστρα!    

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγώνας είναι η εξής: Μυστράς – Σπάρτη – Χρύσαφα – Καλλονή – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι – Αγ. Δημήτριος Ζάρακος – Διασταύρωση Κρεμαστής – Λαμπόκαμπος – Ρειχειά – Αγ. Ιωάννης Ζάρακος – Γέρακας – Λιμάνι Γέρακα – Αρριάνα – Παλαιά Μονεμβασιά – Αγ. Ιωάννης Μονεμβασιάς – Μονεμβασιάς – Κάστρο Μονεμβασιάς!

Τα χιλιόμετρα του αγώνα είναι 128, εκ των οποίων τα τελευταία 250 μέτρα να πραγματοποιούνται εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς όπου και ο τερματισμός!

Η  εκκίνηση του  αγώνα  θα  γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου 2022,  έξω  από  την  Κάτω Πύλης του Κάστρου του Μυστρά, από τις 15.30 – 16.00.

Ο  τερματισμός  θα  γίνει Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στην  Πλατεία  Ελκομένου Χριστού, μέσα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, από ώρα 04.00 τα ξημερώματα – 14.00 το μεσημέρι!

 

 Σας  περιμένουμε  όλους  τόσο  στην  εκκίνηση  όσο  και στον τερματισμό.     


Οδός Εμπόρων