Vekrakos
Spartorama | Αλλεπάλληλα πανομοιότυπα Δελτία Τύπου του Πέτρου Δούκα που μόνον πανικό προδίδουν

Αλλεπάλληλα πανομοιότυπα Δελτία Τύπου του Πέτρου Δούκα που μόνον πανικό προδίδουν

Spartorama 02/04/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική Υγεία
Αλλεπάλληλα πανομοιότυπα Δελτία Τύπου του Πέτρου Δούκα που μόνον πανικό προδίδουν
«Θέλω να επαναλάβω, για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Δήμος έχει μόνο την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων»
Οδός Εμπόρων

Παρακολουθείστε παρακάτω τα δελτία τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης με διαφορά λίγο παραπάνω των δυο ωρών.

 

«1ο Δελτίο Τύπου - 2/4/2022, 7:10 μ.μ.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί επιτέλους, μετά από τις επίπονες προσπάθειές μας, διευθετείται το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. 

Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται να υπάρξουν ουσιαστικά εμπόδια στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης και της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, ζητάω από τον κ. Περιφερειάρχη να εκδώσει, εδώ και τώρα «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσουν τα απορριμματοφόρα μας να αδειάζουν από σήμερα κιόλας στην Παλαιοχούνη. 

Οι συνεργάτες μου και εγώ, αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι γιατί επιβεβαιώθηκε η σταθερή πολιτική μας θέση, ότι όλοι έπρεπε να μεριμνήσουμε για την εκτέλεση της Υπουργικής Απόφασης ώστε να μεταφερθούν άμεσα τα συσσωρευμένα απορρίμματα. 

Ως Δήμαρχος της ιστορικότερης πόλης του κόσμου θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. 

Θέλω να επαναλάβω, για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Δήμος έχει μόνο την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων.  

Τα θέματα τελικής διάθεσης και διαχείρισης τους, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τους τόσους πολλούς που στήριξαν αμέσως και χωρίς περιστροφές την προσπάθειά μας, αν και σημειώσαμε την ηχηρή απουσία και αποχή από των αγώνα μας κάποιων επωνύμων, που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι.»  


«2ο Δελτίο Τύπου - 2/4/2022, 9:21 μ.μ. 

Μετά την θετική εξέλιξη με την υπογραφή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, Προγραμματικής Συμφωνίας από τη Περιφέρεια και το Δήμο Σπάρτης, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Σπάρτης στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, ζήτησα από τον κ. Περιφερειάρχη να εκδώσει, εδώ και τώρα «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσουν τα απορριμματοφόρα μας να αδειάζουν από σήμερα κιόλας στην Παλαιοχούνη, χωρίς καμία νέα καθυστέρηση.

Η Σπάρτη έχει ήδη πλημμυρίσει στα σκουπίδια! 

Η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη, που μόλις έλαβα, ήταν αρνητική, δηλαδή ότι «Προϋπόθεση για το εντέλλεσθε είναι η έγκριση από την Αποκεντρωμένη δηλ απο το Υπ. εσωτερ.»!

Ανταπάντησα ότι «Όταν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη δεν θα χρειάζεται το εντέλλεσθε!!!» 

Ως Δήμαρχος της ιστορικότερης πόλης του κόσμου θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. 

Θέλω να επαναλάβω, για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Δήμος έχει μόνο την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων.  

Τα θέματα τελικής διάθεσης και διαχείρισης τους, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ. 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον πρ. Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και την παράταξή του Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης, την Νέα Πελοπόννησο και τους τόσους πολλούς που στήριξαν αμέσως και χωρίς περιστροφές την προσπάθειά μας, αν και σημειώσαμε την ηχηρή απουσία και αποχή από των αγώνα μας κάποιων επωνύμων, που σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι.  

Ζητάω εκ νέου από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Τζινιέρη και Βερούτη να να αναθεωρήσουν την αρνητική τους στάση και να υπογράψουν άμεσα «εντέλλεσθε» για λόγους δημόσιας υγείας, ώστε να μπορέσουν τα απορριμματοφόρα μας να αδειάζουν από σήμερα κιόλας στην Παλαιοχούνη, χωρίς καμία νέα καθυστέρηση.»


-------


Σημείωση:

Είναι προφανής η ψυχική κατάσταση του κ. Δούκα που προσπαθεί να πετύχει άμεση λύση του θέματος αλλά προσκρούει επάνω στην ψύχραιμη και σταθερή στάση του Περιφερειάρχη. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια το θέμα θα διευθετηθεί κι θα επιτραπεί η διέλευση των φορτηγών με τα απορρίμματα της Σπάρτης την Δευτέρα. Αντ΄ αυτού επιμένει ο κ, Δήμαρχος η διέλευση να αρχίσει αύριο Κυριακή λες και μια μέρα καθυστέρηση θα φέρει μη αναστρέψιμες καταστροφές στην πόλη.

Ή μήπως ο κ. Δήμαρχος έχει στο μυαλό του την δήλωση του Δημάρχου Τρίπολης ότι αυτός και το Διοικητικό του Συμβούλιο είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην μεταφορά τω απορριμμάτων Σπάρτης και Δυτικής Μάνης στην Παλαιοχούνη; Μήπως ο κ. Δούκας αντιλαμβάνεται ότι με το show που αποφάσισε να δώσει την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα για την πλημμυρίδα των σκουπιδιών στην Σπάρτη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ο οποίος δύσκολα κλίνει μετά;

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις. Ευχόμαστε η ταλαίπωρη Σπάρτη μας να βγει από το αδιέξοδο. 

Αξίζει πάντως να προβληματιστεί κανείς για τον τρόπο χειρισμού ενός τόσο ευαίσθητου θέματος από τον κ. Δήμαρχο ο οποίος τα έβαλε με την αντιπολίτευση, τους τοπικούς περιφερειακούς Συμβούλους, τον Περιφερειάρχη, τον ΦΟΔΣΑ και την κεντρική κυβέρνηση μόνο και μόνο για να πείσει τους κατοίκους της πόλης ότι δεν φταίει η Δημοτική Αρχή για την κατάντια μας. Ναι δεν μπορεί να το λύσει το πρόβλημα αλλά δεν φταίει αυτός, φταίνε οι άλλοι. Εξ ου και επαναλαμβάνει μονότονα και στα δυο Δελτία τύπου (copy paste) τις φράσεις:  «Θέλω να επαναλάβω, για να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Δήμος έχει μόνο την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων. Τα θέματα τελικής διάθεσης και διαχείρισης τους, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ.»


Οδός Εμπόρων