Vekrakos
Spartorama | Συνάντηση Επιτροπής Πυρόπληκτων Δήμου Αν. Μάνης με τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο

Συνάντηση Επιτροπής Πυρόπληκτων Δήμου Αν. Μάνης με τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο

Spartorama 11/02/2022 Εκτύπωση Θεομηνία Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Συνάντηση Επιτροπής Πυρόπληκτων Δήμου Αν. Μάνης με  τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο
Μας υποσχέθηκε ότι με την συμπαράσταση όλων των συμπατριωτών μας θα πάει την υπόθεση έως το τέλος, έτσι ώστε να «πληρώσουν ακριβά» αυτοί που ενέχονται σε ευθύνες και παραλείψεις για τη μεγάλη καταστροφή που έπαθε ο τόπος μας
Οδός Εμπόρων

Κατά την 9η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση των μελών της επιτροπής μας με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» και αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου ανατολικής Μάνης. Μας ενημέρωσε διεξοδικά περί των ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει για το ποινικό κομμάτι των ευθυνών που αφορούν τις πυρκαγιές του Αυγούστου στα πολύπαθα χωριά μας. Επιπλέον, μας γνωστοποίησε ότι σύντομα θα καταλογισθούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους, φορείς και υπηρεσίες, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς, στην οποία προχώρησε άμεσα και με την παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μας  υποσχέθηκε ότι με την συμπαράσταση όλων των συμπατριωτών μας θα πάει την υπόθεση έως το τέλος, έτσι ώστε να «πληρώσουν ακριβά» αυτοί που ενέχονται σε ευθύνες και παραλείψεις για τη μεγάλη καταστροφή που έπαθε ο τόπος μας. 

Στη συνάντηση μας που είχε χρήσιμο και παραγωγικό χαρακτήρα αποφασίστηκε:

  • Να ετοιμαστεί μελέτη - πρόταση για τη δυνατότητα άρδευσης στην περιοχή, ώστε να βρεθεί λύση για το σημαντικότερο πρόβλημα για την ανάπλαση του φυτικού κεφαλαίου.
  • Στη συνέχεια η πρόταση να προωθηθεί από τον κύριο Φιλιππάκο στο δημοτικό συμβούλιο, σε ανώτερα κρατικά κλιμάκια καθώς και στις Βρυξέλλες όπου έχει ευχέρεια πρόσβασης.
  • Τέλος, να προχωρήσει άμεσα σε επαφές κυρίως με την κυβέρνηση αλλά και με την αντιπολίτευση ως θεσμικός παράγοντας ώστε οι αποζημιώσεις από την κρατική αρωγή να είναι αυτές που απαιτούνται για να μην ερημοποιηθεί η περιοχή και να μην υπάρξει διαχωρισμός σε κατ’ επάγγελμα και μη!!! 

Καλέσαμε τον συντοπίτη μας υποψήφιο δήμαρχο να μην αδρανήσει και να μη συμβιβαστεί όπως κάποιοι άλλοι...

Να παλέψει μαζί μας να πληρωθούμε άμεσα και ουσιαστικά για να ξαναφτιάξουμε τα πατρογονικά μας!

Τέλος, τον ευχαριστήσαμε για την έως τώρα έμπρακτη στήριξη.


Οδός Εμπόρων