Vekrakos
Spartorama | Εργαστήρι κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Εργαστήρι κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Spartorama 30/09/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Παιδεία Πολιτισμός
Εργαστήρι κουκλοθεάτρου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών, με τίτλο «Τεχνικές κουκλοθεάτρου στη σχολική τάξη: η γαντόκουκλα»
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου (ώρα 11:00), διαδραστικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για φοιτητές Παιδαγωγικών Σχολών, με τίτλο «Τεχνικές κουκλοθεάτρου στη σχολική τάξη: η γαντόκουκλα», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. 

Η Μαιρηβή Βερυκόκκου, υπεύθυνη του εργαστηρίου κουκλοθεάτρου «Μαιρηβή», συνδυάζει τις τεχνικές κατασκευής και εμψύχωσης της γαντόκουκλας με την εκπαιδευτική διαδικασία, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητά της στη σχολική τάξη, ενώ ταυτόχρονα προτείνει σενάρια και τρόπους ένταξής της στη σχολική διδασκαλία. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν τη δική τους κούκλα και θα εξασκηθούν στην εμψύχωσή της.

 

  • Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00


Οδός Εμπόρων