Vekrakos
Spartorama | Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 στην Σπάρτη η B΄φάση του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 στην Σπάρτη η B΄φάση του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»

Spartorama 26/09/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Υγεία
Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 στην Σπάρτη η B΄φάση του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου»
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου τής μήτρας στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου η δεύτερη φάση δωρεάν εξετάσεων στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», το οποίο υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας. 

Η δεύτερη αυτή φάση εξετάσεων εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου τής μήτρας στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σπάρτης και διενεργείται με την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας μετά από σχετικά αιτήματα της Π.Ε. Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης. 

Στόχος τού προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στον προηγούμενο κύκλο εξετάσεων του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Η ειδική αυτοκινούμενη μονάδα, στην οποία γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου σταθμευμένη μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης (επί της οδού Επισκόπου Βρεσθένης) και οι ενδιαφερόμενες να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 273 10 22226 (εσωτ.120), 273 13 63220 και 273 73 63222. 

Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου έχει αναλάβει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας χάρις στην πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, του Δήμου Σπάρτης και του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας. 

Σημειώνεται ότι στην αυτοκινούμενη μονάδα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της διασποράς της covid-19 καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας, για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, καθώς και του προσωπικού.


Οδός Εμπόρων