Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο

Νεοκλής Κρητικός: Αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο

Spartorama 17/07/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Υγεία
Νεοκλής Κρητικός: Αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο
Δανειστική Βιβλιοθήκη, μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Νοσοκομείου Μολάων
Οδός Εμπόρων

Αξίζουν  θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του WinCancer, οι οποίοι με βασικό σκοπό να μεταδώσουν αισιοδοξία, να βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους, με τις πολύπλευρες δράσεις και δραστηριότητες τους, έχουν δημιουργήσει έναν πρωτοπόρο θεσμό στον ελληνικό χώρο. Μια μικρή στην αρχή ομάδα, η οποία ακολούθησε τα χνάρια του αείμνηστου  Δημήτρη Σιάχου, ο οποίος όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο αποφάσισε να δώσει την μάχη του δημόσια, θέλοντας να σπάσει το στερεότυπο του καρκινοπαθή, την προκατάληψη, την απομόνωση  και τον στιγματισμό του ανθρώπου που νοσεί.

Στις πολύπλευρες δράσεις του WinCancer, έρχεται σήμερα να προστεθεί η 4η Βιβλιοθήκη, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο μας των Μολάων.

Σκοπός να δημιουργηθεί μια γωνιά αισιοδοξίας και ανάπαυλας. Να δανείζονται τα βιβλία οι ασθενείς, οι φροντιστές και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Με στόχο η συγκεκριμένη δράση (μια από τις πολλές της WinCancer) να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Να ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική πολιτεία, για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς. Μια αξιέπαινη προσπάθεια για την οποία τους ευχαριστούμε, ενώ συγχρόνως συγχαίρουμε και όλους όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, στο πρόσωπο του υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνου Κορωνιού. 

Ο καρκίνος πρέπει να πάψει να είναι στίγμα,

ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται …

δεν τον φοβόμαστε, ο καρκίνος νικιέται. Συνεχίζουμε!

Γιατί ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι κοινός και μας αφορά όλους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος Ιωάννης, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλη,  ο συνάδελφος βουλευτής κ. Αθ. Δαβάκης, η Διοικήτρια του Γεν Νοσοκ. Λακωνίας κ. Ε. Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Βερούτης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Κ. Μαυρομιχάλης, συνάδελφοι Ιατροί και προσωπικό του Νοσοκομείου και βέβαια η πρόεδρος του WinCancer κ. Πίστη Κρυσταλλίδου. Οικοδεσπότης ο διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κ. Κορωνιός τον οποίο και συγχαίρουμε, αυτή τη φορά, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

      

Νεοκλής Δ. Κρητικός
Βουλευτής Λακωνίας
Νέα Δημοκρατία


Οδός Εμπόρων