Vekrakos
Spartorama | Διατήρηση Έκτακτης Προειδοποίησης Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στο Νομό Λακωνίας

Διατήρηση Έκτακτης Προειδοποίησης Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στο Νομό Λακωνίας

Spartorama 09/07/2021 Εκτύπωση Θεομηνία Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Διατήρηση Έκτακτης Προειδοποίησης Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στο Νομό Λακωνίας
Για το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021
Οδός Εμπόρων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τo νομό (κατηγορία κινδύνου 3) και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τους Δήμους Ελαφονήσου, Μονεμβασιάς και Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας.

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4 η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνιστά στους πολίτες το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Η Π.Ε. Λακωνίας εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Τέλος, οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε Δασικές περιοχές σύμφωνα με τη υπ’ αριθμ.171177/02-06-2021 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί εξουσιοδότησης των Αντιπεριφερειαρχών για έκδοση Απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση κατά την αντιπυρική περίοδο 2021. Οι περιοχές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 194704/25-06-2021 με ΑΔΑ: ΨΒ217Λ1-9ΥΨ απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


Οδός Εμπόρων