Vekrakos
Spartorama | Προβολές του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Προβολές του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Spartorama 20/06/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Πολιτισμός
Προβολές του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Ιουνίου
Οδός Εμπόρων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (18/06-28/07), προβάλλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης, από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Ιουνίου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιόλογα διεθνή ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής που έχουν «ταξιδέψει» στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και ξεχώρισαν για τη θεματολογία, την πρωτοτυπία και την καλλιτεχνική τους αρτιότητα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 25/6

21:00

Μπαμπάς / Daddy

Σκηνοθεσία: Lars Emil Leonhardt, Brendan Cooney | 52’| Δανία, 2020

Ομιλούμενες γλώσσες: Δανέζικα, Αγγλικά / Με ελληνικούς υπότιτλους

Ο Μπρένταν είναι Αμερικανός ανθρωπολόγος, που περιπλανιόταν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξερευνώντας την ανθρώπινη φύση. Σήμερα όμως και αφότου ερωτεύτηκε μια γυναίκα από την Δανία κατέληξε πατέρας στο σπίτι με δυο βρέφη. Η ανιαρή ζωή του στο σπίτι γίνεται το μοναδικό αντικείμενο μελέτης του. Εκείνος που κάποτε αδυνατούσε να προσαρμοστεί σε έναν συμβατικό τρόπο ζωής, τώρα ανακαλύπτει τις πολλές δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών. Έχοντας εγκαταλειφθεί από την μητέρα του όταν ήταν παιδί, ο Μπρένταν ορκίζεται να μην προκαλέσει ποτέ τον ίδιο πόνο στα παιδιά του, ξαφνικά όμως καταλαβαίνει το συναίσθημα της φυλακής, το οποίο εκείνη ένιωσε.




 

22:00

Φωτογράφος του πολέμου / Photographer of War

Σκηνοθεσία: Boris Benjamin Bertram | 78’| Δανία / Φινλανδία, 2019

Ομιλούμενες γλώσσες: Δανέζικα, Αγγλικά, Αραβικά / Με ελληνικούς υπότιτλους

Ο πολεμικός φωτογράφος Γιαν Γκράρουπ θέτει συχνά τη ζωή του σε κίνδυνο. Όταν γυρίζει στο σπίτι του στην Κοπεγχάγη τον περιμένουν τέσσερα παιδιά. Η πρώην γυναίκα του νοσεί σοβαρά και αναλαμβάνει μόνος του τη φροντίδα των παιδιών. Η δουλειά του στην εμπόλεμη ζώνη στη Μοσούλη, πρέπει να βρει ισορροπία με τη ζωή του ως πατέρας και προστάτης της οικογένειας. Ο Γιαν πρέπει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των παιδιών του ύστερα από χρόνια νομαδικής ζωής, ενώ προσπαθεί ακόμα να είναι ο καλύτερος πολεμικός φωτογράφος του κόσμου.




 

  • Σάββατο 26/6

21:00

Αλέξανδρος ο τρελός /Alexander the Fool

Σκηνοθεσία: Pedro Pires | 65’| Καναδάς, 2019

Ομιλούμενη γλώσσα: Γαλλικά / Με ελληνικούς υπότιτλους/54 διεθνή βραβεία

Δεκαπέντε χρόνια μετά από ένα επεισόδιο ψυχολογικής διαταραχής στην θάλασσα της Νότιας Κίνας που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του, ο Άλεξ, που είναι ευαίσθητος και ευγενικός, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Η γιαγιά και έμπιστη φίλη του, επιμένει ότι πρέπει να προσπαθήσει να βρει μια κοπέλα. Η συνάντησή του με μία γυναίκα γεννά μία θερμή σχέση που αργά τον κάνει να παραστρατήσει από τα συνήθη συναισθηματικά όριά του. Όταν στο μυαλό του επιστρέφουν οι φουρτούνες της θάλασσας, σταδιακά ο ίδιος απομονώνεται. Μια προσωπική οδύσσεια, ανησυχητική, μα συνάμα μεγαλειώδης.




 

22:15

Ο Ανθέμιος. Ένα Ντοκιμαντέρ Τρόμου / The Wind. A Documentary Thriller

Σκηνοθεσία: Michal Bielawski| 75’| Πολωνία, 2019

Ομιλούμενη γλώσσα: Πολωνικά / Με ελληνικούς υπότιτλους

Ο άνεμος Halny είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα στοιχεία στα πολωνικά βουνά. Έρχεται με κύκλους, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα μετατραπεί σε μια καταστροφική θύελλα. Ο Halny επηρεάζει κυρίως τους κατοίκους του Ζακοπάνε και της γύρω περιοχής, μετατρέποντας τα γραφικά ορεινά μονοπάτια σε σκηνικό για μία αδάμαστη παράσταση της φύσης.




  

  • Κυριακή 27/6

21:00

To ταξίδι του Χαβιέρ Ερώ / The Journey of Javier Heraud

Σκηνοθεσία: Javier Corcuera | 96’| Περού, 2019

Ομιλούμενη γλώσσα: Ισπανικά / Με ελληνικούς υπότιτλους

Η Αριάνκα, απόγονος του ποιητή Χαβιέρ Ερώ, ανοίγει το μπαούλο των αναμνήσεων και ανακαλύπτει μια ιστορία να μας διηγηθεί: Ο αδελφός του προπάππου της, ποιητής και αντάρτης, δολοφονήθηκε σε ηλικία 21 ετών στη ζούγκλα του Περού το 1963. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Χαβιέρ Ερώ άφησε πίσω του ένα θεμελιώδες ποιητικό έργο για την περουβιανή ποίηση. Η Αριάνκα έχει την ίδια ηλικία που είχε ο ποιητής όταν πέθανε.




  

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ: 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, 231 00, Σπάρτη
Τ.: 27310 89315  |  www.piop.gr


Οδός Εμπόρων