Vekrakos
Spartorama | Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Νίκο Παπαθανάση: «Αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο»

Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Νίκο Παπαθανάση: «Αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο»

Spartorama 10/06/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με Νίκο Παπαθανάση: «Αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο»
«Είναι σημαντικό να δημιουργούμε συνθήκες τέτοιες ώστε να γίνονται επενδύσεις για την ανάπτυξη και των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά κυρίως για την ελληνική περιφέρεια»
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Παπαθανάση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του συστήματος αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του ν. 4399.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε πως έχει επίγνωση των πολύ χαμηλών ρυθμών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στα πλαίσια του Αναπτυξιακού νόμου 4399.

Για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης λαμβάνει σειρά διοικητικών μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως:

  1. Αύξηση του πλήθους των  πιστοποιημένων εξωτερικών αξιολογητών  που διαθέτει στις περιφέρειες ώστε να συγκροτούνται περισσότερες επιτροπές αξιολόγησης και να κλείσουν οι κύκλοι υπαγωγής, καθώς και αύξηση των προβλεπόμενων ποσών αποζημιώσεων τους.
  2. Έργα προϋπολογισμού μεγαλύτερου του 1 εκ € θα αξιολογούνται πλέον από τις υπηρεσίες του υπουργείου.
  3. Ο έλεγχος των υλοποιήσεων για την έγκριση των πληρωμών θα εκτελείται πλέον αποκλειστικά από ορκωτούς λογιστές.

Ο κ.Κρητικός σημείωσε ότι: «Η ελληνική κοινωνία, οι έλληνες επιχειρηματίες περιμένουν από την Πολιτεία να είναι δίπλα τους. Είναι σημαντικό να δημιουργούμε συνθήκες τέτοιες ώστε να γίνονται επενδύσεις για την ανάπτυξη και των μεγάλων αστικών κέντρων, αλλά κυρίως για την ελληνική περιφέρεια.»


Οδός Εμπόρων