Vekrakos
Spartorama | Ιταλία 2021: 1η θέση και 14 βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Ιταλία 2021: 1η θέση και 14 βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Spartorama 05/06/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Ιταλία 2021: 1η θέση και 14 βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Νο1 ελαιόλαδο Flavored, στον παγκόσμιο διαγωνισμό EVOIOOC ITALY - 6 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία, ανάμεσα σε 704 ελαιόλαδα παγκοσμίως
Οδός Εμπόρων

Μια πρωτοφανής διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate πολύ υψηλού κύρους, με την πρώτη θέση και 14 βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιταλία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2021.

Η έκτη έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πάλμι, στην περιοχή Καλάμπρια στην Ιταλία, από 15 έως 20 Μαΐου 2021. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10, ανεβάζοντας τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία  του.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους  που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2021, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2021 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με πάνω από 700 ελαιόλαδα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

  • 1η θέση και το νικητήριο καλύτερο ελαιόλαδο Flavored, EVOIOOC 2021
  • Με 6 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils EVOIOOC 2021.

Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στην Ιταλία για το 2021 είναι:

Το ελαιόλαδο Enigma Gourmet Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2021, στην κατηγορία του.

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του ελαιολάδου Enigma Gourmet Evoo ως νικητή και Best International Flavored Evoo της Ιταλίας για το 2021, που έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης 1ης θέσης του ελαιολάδου Oleoastron Gourmet Evoo, που κατέκτησε την 1η θέση της Ιαπωνίας στον Japan Olive Oil Prize 2021.

Οι δεκατέσσερις (14) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον EVO International Olive Oil Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 280 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

































  



Οδός Εμπόρων