Vekrakos
Spartorama | Ιστορίες του Βρονταμά: «Φούρνος με… μισάντρα καλαμωτή!», του Βαγγέλη Μπίλλη

Ιστορίες του Βρονταμά: «Φούρνος με… μισάντρα καλαμωτή!», του Βαγγέλη Μπίλλη

Spartorama 18/05/2021 Εκτύπωση Άνθρωποι! Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία
Ιστορίες του Βρονταμά: «Φούρνος με… μισάντρα καλαμωτή!», του Βαγγέλη Μπίλλη
-Να, μωρέ, εσείς ξέρετε ότι εγώ είμαι ανύπαντρος και δεν έχω παιδιά. Το σκέφτηκα έτσι, προκειμένου όταν φουρνίζει η μάνα μου να μην καίμε πολλά κλαριά για το ζέσταμα...
Οδός Εμπόρων

Τα παλιά χρόνια  (αλλά και τώρα ως κάποιο βαθμό) οι μεγάλοι το απόγευμα (τηρώντας το βυζαντινό ωράριο περίπου), αφού τρώγαν για μεσημέρι στις 11.00 -12.00, ειδικά τα καλοκαίρια, μετά τη siesta βγαίναν στο καφενείο για καφέ νωρίς, γύρω στις 16.00, όπου  εκεί ο ένας ρωτούσε τον άλλο τι έκανε εκείνη την ημέρα... με τι ασχολήθηκε.

Ο Λιάς ο «Μπέλτσος» (αγράμματος αλλά τρομερά & ιδιόρρυθμα ευφυής, όσο και πειραχτήρι), βλέποντας πως δίπλα του καθόταν κι άκουγε χωρίς να τοποθετείται ο γερο - Χρ. Βλάχος ή «Ξεύρος», προσπαθούσε διαρκώς  να τον «κεντρίζει». Όταν έλεγε ο Λιάς τα παλαβά του, ο Ξεύρος, νομίζοντας ότι δεν τον βλέπει, έκανε την γνωστή χειρονομία γι’ αυτόν, δηλαδή ότι είναι τρελός!

Ο Λιας, λοιπόν, αποκρινόμενος  στον διπλανό συνομιλητή για το τι είχε κάνει του είπε:

-Να σήμερα έφτιαχνα μια μισάντρα (μεσότοιχος διαχωριστικός), μωρέ, στο φούρνο και με βόηθαγε κι η μάνα μου!

-Γιατί; ρώτησε ο άλλος... απορημένος.

-Να, μωρέ, εσείς  ξέρετε ότι εγώ είμαι ανύπαντρος και δεν έχω παιδιά. Το σκέφτηκα έτσι, προκειμένου όταν φουρνίζει η μάνα μου να μην καίμε πολλά κλαριά για το ζέσταμα...!!!

Ο γερο - Ξεύρος, μην αντέχοντας τα λεγόμενα και τις παλαβομάρες του «τρελού» (όπως τον έλεγε), έκανε τη γνωστή χειρονομία και ΕΦΥΓΕ νευριασμένος!!!  

Τα γέλια ολονών φτάναν μέχρι την Σπάρτη, διότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τον ξαπόστελνε τον γερο- Ξεύρο με τις τρέλες του ο Λιάς!!!

Αλλά κι αυτός ο «διάολος» φαντάσου τι σκέφτηκε: Μισάντρα με καλαμωτή, διαχωριστικό του φούρνου!!!


Οδός Εμπόρων