Vekrakos
Spartorama | Το Ψηφιακό Άνοιγμα της Έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης - Μνημείο και Μνήμες»

Το Ψηφιακό Άνοιγμα της Έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης - Μνημείο και Μνήμες»

Spartorama 19/04/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Πολιτισμός
Το Ψηφιακό Άνοιγμα της Έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης - Μνημείο και Μνήμες»
Στην Πνευματική Εστία Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή, 18 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ., με την ευκαιρία του εορτασμού  της «Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων», στη Στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) πραγματοποιήθηκαν τα «διαδικτυακά» εγκαίνια της Έκθεσης 

«ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ: Μνημείο και Μνήμες» 

με την τήρηση όλων των κανόνων του πρωτοκόλλου για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας. 

Πρόκειται για την Έκθεση που έχει αναπτυχθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 στη Στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, όμως η εξέλιξη της πανδημίας του Covid-19 αφενός την κράτησε μη προσιτή στο κοινό, αφετέρου μας ανάγκασε να προχωρούμε σε αναβολές επί αναβολών των εγκαινίων... 

Επειδή, όμως, όπως διαφαίνεται, η πραγματοποίηση  διαλέξεων και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία συμμετεχόντων δεν θα καταστεί δυνατή ούτε στο άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον, η Εστία, θεωρώντας την επαφή με τον Πολιτισμό και τις Τέχνες στήριγμα -ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς-, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας και , με την σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών, να προχωρήσει στην πραγματοποίηση «διαδικτυακών» εγκαινίων, συμμετέχοντας παράλληλα και στον εορτασμό της «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ». 

Μετά το «διαδικτυακό άνοιγμα» της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα, σε κάθε ενδιαφερόμενο με την εφαρμογή της εικονικής περιήγησης (βλέπε το σύνδεσμο παρακάτω) να περιηγηθεί την έκθεση να διαβάσει τα κείμενα να δει από πιο κοντά τις εικόνες. 

Επίσης με το ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ που επίσης επισυνάπτεται παρακάτω, μπορεί να δει όλες τις πινακίδες της έκθεσης. Στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής υπάρχει και ο σύνδεσμος με το βίντεο της εκδήλωσης των διαδικτυακών εγκαινίων. 

Πάντως όταν επιτραπεί  η λειτουργία των Μουσείων & των Εκθεσιακών Χώρων ακόμα και εάν έχετε περιηγηθεί ψηφιακά την έκθεση αξίζει τον κόπο να την δείτε και «ζωντανά». 

Ο σύνδεσμος της ψηφιακής περιήγησης στην έκθεση: 

https://my.matterport.com/show/?m=ieKSN3ixRuJ

Μερικές οδηγίες: Όταν μπείτε στην εφαρμογή περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη σας η παρακάτω εικόνα. Πριν ξεκινήσετε την περιήγηση πληκτρολογήστε πάνω στον κόκκινο και τον πράσινο κύκλο που βλέπετε στην αριστερή κολώνα της αυλόπορτας και θα δείτε πληροφορίες για το κτίριο και για την κίνηση σας στην έκθεση αντίστοιχα. 

Η κίνηση στον χώρο γίνεται με το ποντίκι ή μετά τα βελάκια του πληκτρολογίου ή και με συνδυασμό και των δύο. Στο δάπεδο θα δείτε λευκούς κύκλος και όταν πληκτρολογήσετε πάνω σε αυτούς θα μεταβείτε αυτόματα στις πινακίδες που βρίσκονται μπροστά από αυτούς.  Στρίβοντας και ζουμάροντας μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα ή να δείτε λεπτομέρειες των εικόνων. Η ψηφιακή περιήγηση δεν θέλει βιασύνες και απαιτεί και μία εξοικείωση με τη χρήση του ποντικιού. Καλή περιήγηση...  

Ο σύνδεσμος για τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ της ΕΚΘΕΣΗΣ: 

https://1drv.ms/b/s!ArmSIww4V2jWgrtewhMEghh6lhhg7A?e=jAze3J

Ο σύνδεσμος για το συνοπτικό ΦΥΛΛΑΔΙΟ της ΕΚΘΕΣΗΣ που θα λαμβάνουν οι επισκέπτες όταν επιτραπεί η φυσική παρουσία τους: 

https://1drv.ms/b/s!ArmSIww4V2jWgrtis5h1SWGfzkjB8Q?e=qRFM54


Οδός Εμπόρων