Vekrakos
Spartorama | Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σπάρτης: Οι «Μαρίες Αντουανέτες» Του Δήμου Σπάρτης

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σπάρτης: Οι «Μαρίες Αντουανέτες» Του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 09/04/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Υγεία
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σπάρτης: Οι «Μαρίες Αντουανέτες» Του Δήμου Σπάρτης
Δείχνουν να μην έχουν επίγνωση της κατάστασης και εναρμονίζονται με την κυβερνητική πολιτική που έχει προτεραιότητα τις ανάγκες της οικονομίας των λίγων και όχι την προστασία της υγείας του λαού
Οδός Εμπόρων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης την Τετάρτη 7 Απριλίου φέραμε ψήφισμα για να ενώσουμε τη φωνή μας, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές,  με τη φωνή αγωνίας των γιατρών, υγειονομικών και ασθενών που δίνουν τη μάχη για τη ζωή στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δούκας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αργειτάκος  σαν άλλες «Μαρίες Αντουανέτες» δείχνουν να μην έχουν επίγνωση της κατάστασης και εναρμονίζονται με την κυβερνητική πολιτική που έχει προτεραιότητα τις ανάγκες της οικονομίας των λίγων και όχι την προστασία της υγείας του λαού.

Καταψήφισαν την πρότασή μας με εξωφρενικές δικαιολογίες. Ο μεν πρώτος ότι δεν μπορεί να έχει άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτά τα θέματα τα οποία χειρίζεται η κυβέρνηση, ο δε δεύτερος ότι αν είχε γίνει η επίταξη των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας από την αρχή της πανδημίας θα είχαμε πληρώσει πολλά λεφτά χωρίς λόγο!!! Ευθυγραμμίστηκαν  πλήρως με τον υπουργό Υγείας που δήλωσε ότι είναι «αστεία πράγματα τα όσα ακούγονται για επιτάξεις χωρίς αποζημίωση».

Φαίνεται δεν έχουν ακούσει τίποτα για τους ασθενείς με Covid-19 που περιμένουν κατά δεκάδες διασωληνωμένοι στην ουρά για να βρούνε μια θέση σε ΜΕΘ, ούτε  ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου και καρκινοπαθείς ,ασθενείς με καρδιολογικά, εγκεφαλικά, ενδοκρινολογικά κ.α. προβλήματα μένουν χωρίς θεραπεία, ότι το 80 των προγραμματισμένων χειρουργείων αναβάλλονται.

Τώρα που το κρίσιμο είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές πρέπει τα λαϊκά στρώματα και οι μαζικοί φορείς του Δήμου μας να εντείνουν τον αγώνα για τα αυτονόητα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Στο νοσοκομείο της Σπάρτης πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα κενά οργανικών θέσεων από μόνιμους γιατρούς (πνευμονολόγος, ενδοκρινολόγος, παιδίατρος, δερματολόγος κ.λπ.) και λοιπό προσωπικό (παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό). Να ενισχυθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού, εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όχι επίταξη με διαπραγμάτευση τιμολογίων. Δεν μπορεί την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γονατίσει, τα μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα να νοικιάζουν τις κλίνες τους στο κράτος και μάλιστα σε διπλάσια τιμή όπως φρόντισε η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει με τροπολογία μέσα στην πανδημία και με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί μόνο ως προς το ύψος της αύξησης. Οι επιχειρηματίες της Υγείας που έχουν θησαυρίσει τα προηγούμενα χρόνια με «δωράκια» των κυβερνήσεων διαχρονικά και εξακολουθούν και στις συνθήκες της πανδημίας να θησαυρίζουν δεν θα πάθουν τίποτα αν συμβάλουν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε προσπάθεια παραπληροφόρησης, να αναφέρουμε ότι το προσωπικό των ιδιωτικών δομών Υγείας θα πληρώνεται από το κράτος όπως γίνεται και με τους ιδιώτες γιατρούς που εντάχτηκαν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Σπάρτη 8/4/2021


Οδός Εμπόρων