Vekrakos
Spartorama | «Ευαγγελισμός», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Ευαγγελισμός», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 25/03/2021 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτισμός
«Ευαγγελισμός», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Του Ευαγγελισμού, εορτάζουμε την επιστροφή, στην παράδεισο της κοινωνίας με το Θεό, στην παράδεισο της των πάντων ενότητας»
Οδός Εμπόρων

Η Ελευθερία

Ο Ευαγγελισμός της Παναγίας είναι η τήρηση της υπόσχεσης που έδωσε ο Θεός στους ανθρώπους όταν απομακρύνθηκαν από Εκείνον, εγκατέλειψαν τον παράδεισο της κοινωνίας μαζί Του και θέλησαν να ζήσουν μόνοι.

Τους υποσχέθηκε πως κάποιος απόγονος τους θα συντρίψει την δύναμη του κακού και θα τους φέρει ξανά στον Παράδεισο, δηλαδή σε κοινωνία ένωσης με τον Θεό.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο ίδιος ο Θεός Λόγος να γεννηθεί ως άνθρωπος, να προσλάβει την καθόλου ανθρώπινη φύση πλην αμαρτίας, και να σταυρωθεί και να αναστηθεί ενώνοντας για πάντα υποστατικά άτρεπτα, ασύγχυτα και αδιαίρετα τον άνθρωπο με τον Θεό.

Για να γεννηθεί όμως έπρεπε κάποια γυναίκα ελεύθερα να δεχτεί από αγάπη για τον Θεό να γεννήσει τον Θεό.

Και είπε η Μαριάμ· «ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμά σου».

Αύριο του Ευαγγελισμού, εορτάζουμε την επιστροφή, στην παράδεισο της κοινωνίας με το Θεό, στην παράδεισο της των πάντων ενότητας.


Γεώργιος Κόρδης, kordis.gr


Φωτο άρθρου: Ευαγγελισμός με σκηνές από την Δημιουργία του ανθρώπου και την έξοδο από τον Παράδεισο. Αυγοτέμπερα και μελάνια σε ξύλο. 82x104εκ. 2020.


Οδός Εμπόρων