Vekrakos
Spartorama | Στον αέρα οι «φιλοξενούμενοι» στο Sparta inn

Στον αέρα οι «φιλοξενούμενοι» στο Sparta inn - video

Spartorama 01/03/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Προσφυγικό
Στον αέρα οι «φιλοξενούμενοι» στο Sparta inn
Γίνονται προσπάθειες για εκτόνωση της κατάστασης
Οδός Εμπόρων

Δυστυχώς οι φόβοι που διατυπώθηκαν το Σάββατο 27/2/2021, σχετικά με την μοίρα των εναπομεινάντων «φιλοξενούμενων» στο Sparta Inn (βλέπε και άρθρο εδώ), έλαβαν σάρκα και οστά.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου, αφού έληξε η περίοδος πληρωμής της φιλοξενίας των ενοίκων του τους ζήτησε την Δευτέρα το πρωί να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις του. Για λόγους περαιτέρω πίεσης μάλιστα, έκοψε το ρεύμα και το νερό σε όλα τα δωμάτια. Αποτέλεσμα ήταν σύσσωμοι οι φιλοξενούμενοι (ο αριθμός τους κυμαίνεται από 45, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κα Ζαχαράκη έως 75, σύμφωνα με εκπρόσωπο ΜΚΟ που βρισκόταν στον χώρο), να συγκεντρωθούν στον δρόμο, απειλώντας ότι αφού δεν έχουν που να πάνε θα διανυκτερεύσουν εκεί.

Στον χώρο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Β. Τσιγαρίδης, οι αντιδήμαρχοι κυρίες Δεδεδήμου και Ζαχαράκη, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδων Μοιράγιας. Ο κ. Δήμαρχος βρισκόταν εκτός Σπάρτης.

Τα επιχειρήματα των φιλοξενουμένων παρέμειναν, σταθερά, ότι απλώς θέλουν τα χαρτιά τους και όταν τα λάβουν θα αναχωρήσουν αμέσως (προφανώς εννοούν για χώρες της Ενωμένης Ευρώπης). Επαναλάμβαναν συνεχώς ότι μερικοί έχουν χαρτιά, άλλοι όχι, ότι έτσι χωρίζονται οικογένειες και δεν σκοπεύουν να φύγουν εγκαταλείποντας τα παιδιά τους.

Σημειώστε ότι το παραπάνω φαινόμενο επαναλήφθηκε πολλάκις σήμερα 1η Μαρτίου 2021, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (περίπου 15) όπου υπάρχουν «δομές προσφύγων» σε αστικά ξενοδοχεία. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο. Φυσικά υπεύθυνοι για την όλη εξέλιξη δεν είναι οι Δήμοι, αλλά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αφού το θέμα χειρίζεται κεντρικά η κυβέρνηση.

Τελικά, με καταλυτική παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας, αλλά και της Αντιδημάρχου κας Ζαχαράκη, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου συμφώνησαν να επεκτείνουν την φιλοξενία για μια ακόμη ημέρα, σήμερα Δευτέρα 1/3/2021. Αργότερα έγινε γνωστό ότι μιλάμε για δύο ή και τρεις ημέρες.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί σύντομα η κατάλληλη λύση και μην καταλήξουμε σε ακρότητες, ή σε λύσεις προσωρινές και ημιμόνιμες.


Οδός Εμπόρων