Vekrakos
Spartorama | Συνάντηση και συνεργασία Βερούτη - Δούκα για θέματα του Δήμου Σπάρτης

Συνάντηση και συνεργασία Βερούτη - Δούκα για θέματα του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 17/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Συνάντηση και συνεργασία Βερούτη - Δούκα για θέματα του Δήμου Σπάρτης
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν έργα και μελέτες στην ευρύτερη περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Σπάρτης και η προοπτική συνεργασίας του Δήμου με την Περιφερειακή Αρχή
Οδός Εμπόρων

Με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 2021 ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν έργα και μελέτες στην ευρύτερη περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Σπάρτης και η προοπτική συνεργασίας του Δήμου με την Περιφερειακή Αρχή προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά και τεχνικά στην υλοποίησή τους. Ειδικότερα συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Συντήρηση βασικών τμημάτων δημοτικής οδοποιίας Δήμου Σπάρτης
  2. Μελέτη κτιριακών υποδομών σχολικών μονάδων
  3. Προοπτική κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου και συνεδριακού κέντρου στην πόλη της Σπάρτης, που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές
  4. Εξωραϊσμός της βόρειας εισόδου της πόλης 

Μάλιστα, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα η υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση αθλητικών υποδομών του Δήμου Σπάρτης. Συγκεκριμένα οι συμβάσεις που θα συναφθούν αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό γηπέδων Δήμου Σπάρτης, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετέχει με χρηματοδότηση ποσού 45.000,00 ευρώ από ιδίους πόρους και στην προμήθεια κερκίδων και περίφραξης γηπέδου ΤΚ Ξηροκαμπίου με συμμετοχή 74.000,00 ευρώ από ΠΔΕ. 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας συμμετείχαν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Δημήτρης Καπονικολός, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, καθώς και ο συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης Γιάννης Ράλλης.


Οδός Εμπόρων