Vekrakos
Spartorama | Οι «Εκδρομές» σε Ικαρία και Έβρο και λίγα ακόμα…

Οι «Εκδρομές» σε Ικαρία και Έβρο και λίγα ακόμα…

Spartorama 13/02/2021 Εκτύπωση Άρθρα Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική
Οι «Εκδρομές» σε Ικαρία και Έβρο και λίγα ακόμα…
«Διότι μπορεί, όπως λέμε συχνά, η βλακεία να είναι ανίκητη, αλλά ας έχουμε τουλάχιστον τη δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς και μόνο εμείς τον τρόπο που θα κοιμίσουμε την κρίση και το πνεύμα μας»
Οδός Εμπόρων

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε (μετά πολυπληθούς κουστωδίας)  στην Ικαρία και ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης πήγε στον Έβρο. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία συνοδεύθηκε από πικρόχολα σχόλια σχετικά με το γεύμα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι βουλευτή του νησιού. Τα σχόλια είχαν σχέση με τη συνύπαρξη αρκετών ατόμων στο σπίτι του βουλευτή εν μέσω σκληρών περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Γιατί συμπατριώτες διαμαρτυρηθήκατε; Δηλαδή ο βουλευτής έπρεπε ν’ αφήσει νηστικό τον πρωθυπουργό στο νησί του; Θα μου πείτε ήταν ανάγκη να έχει τόσους ανθρώπους μαζί του; Ε τι να κάνουμε τώρα. Κι αυτοί άνθρωποι είναι. Όλη την εβδομάδα στη χαβούζα της Αθήνας κλεισμένοι, έχοντας και την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας να μην πάνε να πάρουν λίγο αιγαιοπελαγίτικο αέρα; Πως είπατε; Εσείς έχετε να πάτε εκδρομή (δεν συζητάμε για διακοπές, αυτό είναι πολύ ακριβό σπορ στην εποχή μας) από τότε που τελειώσατε το σχολείο; Κι όταν πάτε τώρα στο σχολείο τα παιδιά σας ή όταν πάτε οπουδήποτε αλλού είσαστε υποχρεωμένοι να στείλετε μήνυμα; Μήπως νομίζετε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έστειλε μήνυμα. Αμ το έστειλε και ήταν και ηχηρότατο. Μόνο που δεν το έστειλε στο κινητό του όπως όλοι μας, αλλά το έστειλε με το δικό του τρόπο σε όλους τους πολίτες. Αφού μας ευχαρίστησε που με δικά μας έξοδα του δίνουμε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις ομορφιές της πατρίδας μας, μας προ(σ)κάλεσε από την Ικαρία για μια ακόμη φορά να εμβολιαστούμε τρώγοντας και πίνοντας με λίγους καλούς φίλους (καμιά τριανταριά άτομα περίπου κι άλλοι τόσοι από κάτω στο δρόμο να τους φυλάνε). Αν ταΐστηκαν και οι σωματοφύλακες του ή αν την έβγαλαν με πατατάκια αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Εύχομαι πάντως να μην τους έκοψε λόρδα γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής άνθρωποι είναι κι αυτοί και στερήθηκαν τα σπίτια τους Σαββατοκύριακο για να φυλάνε αυτούς που μας «φυλάνε» από τον κορωνοϊό.

Όταν βέβαια λόγω διαδικτύου μάθαμε και την «θριαμβευτική» υποδοχή που επεφύλαξαν οι Ικαριώτες (με πανό και συνθήματα) στον Πρωθυπουργό αλλά και το περιβόητο τσιμπούσι (με όλα τα απαραίτητα μέτρα, τώρα βέβαια πως έφαγαν με τις μάσκες στο στόμα αυτό δεν το ξέρω, εκτός κι αν πήγαιναν ένας-ένας στον μπουφέ) έγινε ο κακός χαμός. Τι ρωτήσατε πάλι; Γιατί τα κανάλια έδειξαν μόνο τη μαντινάδα ενός γέρου στον κ. Μητσοτάκη κι όχι όλα τα υπόλοιπα; Αγαπητοί μου μάλλον είστε αφελείς. Δεν ξέρετε ότι το τζάμπα στην εποχή μας έχει πεθάνει; Για ρωτήστε πόσα λεφτά έχουν πάρει οι καναλάρχες για να μας «φορέσουν» από τηλεοράσεως όλα τα τηλεοπτικά σποτ περί προστασίας της υγείας μας. Εμείς δηλαδή τι δίνουμε στους ιδιοκτήτες των καναλιών για να έχουμε απαιτήσεις ολόπλευρης κι αντικειμενικής ενημέρωσης; Μόνο τηλεθέαση σε εκπομπές υποτίμησης της νοημοσύνης μας, που καλά να είναι τα κανάλια έχουν πάρα πολλές, έτσι για να μην αποβλακωνόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Διότι μπορεί όπως λέμε συχνά η βλακεία να είναι ανίκητη, αλλά ας έχουμε τουλάχιστον τη δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς και μόνο εμείς τον τρόπο που θα κοιμίσουμε την κρίση και το πνεύμα μας. Ίσως είναι κι αυτή μια έκφανση της δημοκρατίας στην εποχή μας… Ε τελικά, καλά να πάθουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια μετά τον «θρίαμβο» της Ικαρίας και τα σχόλια που ακολούθησαν παραδέχθηκε πως ήταν ατόπημα η συνύπαρξη τόσων ατόμων στο γεύμα στο σπίτι του βουλευτή του (αχ αυτό το άτιμο το διαδίκτυο). Δεν ήταν βέβαια το πρώτο. Να κάτι βόλτες στο βουνό με το ποδήλατο και φωτογραφίες χωρίς μάσκα, τώρα η Ικαρία, αύριο ποιος ξέρει τι άλλο. Θα μου πείτε τώρα για τις βόλτες στο βουνό παραδέχθηκε εμμέσως το λάθος του σε συνέντευξη στον κύριο Αντώνη Σρόϊτερ, τώρα είπε πως ήταν ατόπημα. Α όλα κι όλα. Λεβέντικες δηλώσεις. Τώρα βέβαια αν εμείς κάνουμε καμιά κουταμάρα και καλέσουμε σπίτι μας τίποτα φίλους για φαγητό και μας καρφώσει κανείς τι θα γίνει; Άμα το παραδεχθούμε θα γλιτώσουμε το πρόστιμο; Γιατί όμως να το γλιτώσουμε; Πως θα ζήσει το κράτος κυρίες και κύριοι; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν νόμοι; Πρέπει ή δεν πρέπει να τηρούνται; Είμαστε ναι ή όχι ευνομούμενο κράτος; Είμαστε ή δεν είμαστε ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ απέναντι στους νόμους όπως ορίζει άλλωστε και το Σύνταγμα μας; Μήπως τελικά ο κορωνοϊός δεν είναι και τόσο μεταδοτικός όσο μας λένε αφού ο Πρωθυπουργός δεν τηρεί κατ’ επανάληψη τα μέτρα; Φήμες πάντως που διαδίδονται ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοί του στην Ικαρία δεν πλήρωσαν τα προβλεπόμενα από το νόμο περί συνωστισμού πρόστιμα κρίνονται παντελώς κακόβουλες κι αναληθείς. Να σημειωθεί το γεγονός ότι και στην περίπτωση αυτή τηρήθηκε η κακοτυχία του τόπου που επισκέπτεται μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Λίγες μέρες μετά την εκδρομή στην Ικαρία του πρωθυπουργού ο εγκέλαδος, χάρισε έναν σεισμούλη στους Ικαριώτες. Καλού κακού, φίλοι Ικαριώτες, ανάψτε κανένα κερί σε καμμία εκκλησία μην σας βρει μεγαλύτερο κακό. Όσο για την μακροζωία σας, ειλικρινά εύχομαι να μην κιντυνεύσει.

Ο κ. Μηταράκης πήγε στον Έβρο και συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής (ακόμη ένας κυβερνητικός «θρίαμβος») σχετικά με τη δημιουργία δομής φιλοξενίας για αλλοδαπούς (3.000 περίπου). Βλέποντας την οργή του κόσμου ο κ. Μηταράκης και τρέφοντας βαθύτατα αισθήματα αγάπης και για τους κατοίκους του Έβρου αλλά και για τους αλλοδαπούς συνανθρώπους μας, ανακοίνωσε την πιθανότητα αύξησης των φιλοξενούμενων αλλοδαπών σε αριθμό που μπορεί να φθάσει έως και τις 10.000 άτομα!. Αυτό θα πει περίσσευμα αγάπης… Αλλά που εμείς να το κατανοήσουμε. Είπαμε έχουμε αποβλακωθεί (βλέπε παραπάνω). Που τα ξέρω εγώ όλα αυτά; Στο διαδίκτυο φυσικά, τα κανάλια όταν ο κόσμος διαμαρτύρεται, κάνουν λευκή απεργία ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση. Άσε που ανησύχησα για τον συνωστισμό των κατοίκων του Έβρου και την υψηλή πιθανότητα διάδοσης του ιού. Επιτέλους θα τους βάλετε και κανένα πρόστιμο; Εμείς δηλαδή που δεν συνωστιζόμαστε τι είμαστε; Πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα;

Θα μου επιτρέψετε πάντως να εκφράσω μια απορία. Τον περασμένο Μάρτιο γιατί εμποδίσαμε στα σύνορα του Έβρου την είσοδο αλλοδαπών; Γιατί χαρήκαμε για την επιτυχή παρεμπόδιση της εισόδου τους στη χώρα μας αφού τώρα τους τοποθετούμε στην πολύ ευαίσθητη γεωγραφικά, περιοχή του Έβρου; Γιατί τότε όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες έσπευσαν να εισπράξουν τα εύσημα; Άντε καλέ. Τώρα κατάλαβα. Τότε δεν είχαμε ετοιμάσει στον Έβρο δομές φιλοξενίας. Που θα τους βάζαμε τους ανθρώπους; Τώρα όμως είμαστε έτοιμοι να τους πούμε «μπούγιουρουμ» (περάστε). Γιαβάς-γιαβάς (σιγά-σιγά), όμως για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Ζητώ συγνώμη αλλά δεν τα «πιάνω» όλα με την πρώτη. Χάθηκε όμως κι η κυβέρνηση βρε παιδί μου να μας το πει. Γιατί να ζούμε με την αγωνία; Από την άλλη τι ενδιαφέρον θα είχε η ζωή μας αν τα ξέραμε όλα από την αρχή. Σωστό κι αυτό. Στο θέμα της διενέργειας των τεστ πάντως η κυβέρνηση παίρνει πολύ καλό βαθμό. Πριν εγκαταστήσει αλλοδαπούς σε νέα δομή (θα τους κάνει τεστ άραγε και ποιο θα είναι αυτό;) κάνει μαζικά τεστ αντίδρασης του ντόπιου πληθυσμού για να δει πόσο ενθουσιασμένοι είναι από τις πρωτοβουλίες της. Με την παρουσία βέβαια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, για να μην ξεφύγει καμιά αδέσποτη εκδήλωση αγάπης κι έχουμε ντράβαλα… Είπαμε είμαστε σοβαρό κράτος που οι νόμοι πρέπει να τηρούνται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Έτσι δεν είναι κ. Μητσοτάκη;

Μερικά  ερωτήματα ακόμη: Ο κ. Μηταράκης από πότε έχει να πάει στην εκλογική του περιφέρεια (Χίος) χωρίς διαμαρτυρίες των ελλήνων κατοίκων του νησιού για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εκεί με τους αλλοδαπούς;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τι γνώμη έχει για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας στον Έβρο;

Ο κύριος Πρωθυπουργός είπε πολύ πρόσφατα εν ολίγοις ότι στο θέμα της παροχής μειωμένου αριθμού εμβολίων που δίδεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα κράτη, ευτυχώς που υπάρχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και μας υποστηρίζει γιατί εμείς είμαστε μικρή χώρα(!) και δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις εταιρείες αυτές. Αφού προφανώς αυτά που λέει τα πιστεύει ας μας πει πως θα τα βγάλει πέρα με την Τουρκία που είναι πολύ πιο μεγάλη χώρα από εμάς και τα θέματα που υπάρχουν μεταξύ μας είναι σε σχέση με τα εμβόλια τουλάχιστον, πολύ πιο σημαντικά. Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει σε μόνιμη βάση απαιτήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ξηρά, τη θάλασσα και τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας. Εκτός αν θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι μόνο ο κορωνοϊός απειλεί τις ζωές μας.

Κύριε Γεωργιάδη πως πάνε οι μπίζνες τώρα που παραλάβατε τα κλειδιά από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης; Πότε ανοίγετε; Θα προσφέρετε καμιά νέα σπεσιαλιτέ ή θα περιοριστείτε μόνο σε λεκτικές σπεσιαλιτέ στις οποίες είναι αλήθεια ότι μας έχετε καταπλήξει εδώ και πολύ καιρό; Μεταξύ μας κύριε υπουργέ μάλλον αυτή είναι η αιτία που δεν σας αποχωρίζεται ο κ. Μητσοτάκης από την κυβέρνηση. Που να τα βρει τόσα μαργαριτάρια από το στόμα ενός και μόνο υπουργού. Σκέτη απόλαυση.

Για το τέλος υπάρχει ένα κουΐζ για δυνατούς λύτες με σπουδαίο βραβείο: Βρείτε σε ποια περιοχή της χώρας μας θα γίνει το επόμενο εκδρομικό ατόπημα του κ. Μητσοτάκη. Όποιος το βρει κερδίζει τη συμμετοχή του στην εκδρομή. Όλα πληρωμένα. Από σένα και από μένα. Τώρα θα μου πείτε δεν σας ρώτησε κανείς αν θέλετε να πάτε μαζί του εκδρομή. Εντάξει ένα αστείο είπαμε. Άλλωστε όλο το άρθρο κινείται στη βάση της λογικής του χιούμορ. Αφού με τα χάλια που έχουμε είμαστε για γέλια και για κλάματα, είπαμε να αφήσουμε για λίγο τα κλάματα στην άκρη, να χαμογελάσουμε και λίγο με όσα, δυσάρεστα κατά τα άλλα, συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Υπομονή, αλληλεγγύη κι αγάπη μεταξύ μας. Έχει ο Θεός. Για όσους τουλάχιστον πιστεύουν ότι υπάρχει.

 

Έλληνας «μετρημένος» (δηλαδή σεβόμενος τα μέτρα) πολίτης


Οδός Εμπόρων