Vekrakos
Spartorama | Επιβεβαίωση Αραχωβίτη για τη λειτουργία των δικαστηρίων στη Λακωνία

Επιβεβαίωση Αραχωβίτη για τη λειτουργία των δικαστηρίων στη Λακωνία

Spartorama 07/12/2020 Εκτύπωση Δικαιοσύνη Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Επιβεβαίωση Αραχωβίτη για τη λειτουργία των δικαστηρίων στη Λακωνία
Άραγε πώς είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας αν δε μπορεί, λόγω πρακτικών δυσκολιών, να λειτουργήσει;
Οδός Εμπόρων

Η απάντηση της από 07.10.2020 Eρώτησής μου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τον προβληματισμό τόσο το δικό μας, όσο και του Δικηγορικού Συλλόγου, σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστηρίων στο νομό μας δεδομένου ότι, πέραν της υποστελέχωσης, επίκεινται συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να προβεί σε ουσιαστικές λύσεις προς επίλυση του προβλήματος.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση των επιτυχόντων των προκηρύξεων 1Κ/2017 και 8Κ/2017, αρκείται στην επίρριψη ευθυνών καθυστέρησης στο ΑΣΕΠ, χωρίς να θέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης των εργαζομένων. Ομολογείται, δε, η απόρριψη αιτήματος έγκρισης θέσης εργασίας για το Ειρηνοδικείο Μολάων, αποκρύπτοντας τεχνηέντως ότι η απόρριψη αυτή συνεπάγεται διακοπή λειτουργίας του εν λόγω Ειρηνοδικείου, καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετεί σε αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Αποφεύγει ν΄ απαντήσει επίσης στο ερώτημα της απασχόλησης ανέργων μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ενώ αναφέρει ρητά ότι είχε υποβληθεί αίτημα ανανέωσης του προγράμματος των άνεργων πτυχιούχων, το οποίο απορρίφθηκε!

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι όχι μόνον δεν πρόκειται να επιλυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών της Λακωνίας αλλά αντίθετα θα οξυνθεί άμεσα. Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που προβαλλόταν ως η κυβέρνηση της εξεύρεσης άμεσων λύσεων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.  

Άραγε πώς είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας αν δε μπορεί, λόγω πρακτικών δυσκολιών, να λειτουργήσει;


Σταύρος Αραχωβίτης


Οδός Εμπόρων