Vekrakos
Spartorama | Με τη ματιά του «Επίκαιρου»

Με τη ματιά του «Επίκαιρου»

Spartorama 18/11/2020 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Λακωνία
Με τη ματιά του «Επίκαιρου»
«Βρε μπας κι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο και εμείς βιώνουμε από τηλεοράσεως τις δημοσιογραφικές παρενέργειες;»
Οδός Εμπόρων

Έγινε λοιπόν και η πορεία για το Πολυτεχνείο έστω και με μικρότερη συμμετοχή. Σε πείσμα(; )της κυβέρνησης   που ναι μεν απαγόρευσε τις συναθροίσεις, έκανε και μερικές 24ωρες προσαγωγές για να βγει το «μεροκάματο» του κυνηγητού, των έγκλειστων πολιτών που τηρούν τα μέτρα για αποφυγή συναθροίσεων, σε πείσμα όσων ήθελαν την 28η Οκτωβρίου να κάνουν μηχανοκίνητες πορείες για να τιμήσουν τους ήρωες του ’40, αλλά κυρίως σε πείσμα του κορωνοϊού που τόλμησε να κάνει την εμφάνιση του την 17η Νοεμβρίου θέλοντας να ματαιώσει τις εκδηλώσεις της ημέρας αυτής. Θα μου πείτε τώρα άλλο  300 ευρώ πρόστιμο για τους παραβάτες την 17η Νοεμβρίου, κι άλλο 2.000 - 10.000 πρόστιμο για τους παραβάτες της 28ης Οκτωβρίου. Είναι όντως σημαντική η διαφορά. Αφήστε που τα αυτοκίνητα και οι μηχανές μολύνουν το περιβάλλον ενώ οι πεζοί όχι. Για το αν οι γαλανόλευκες που θα κυμάτιζαν στα αυτοκίνητα την 28η Οκτωβρίου «μολύνουν» το περιβάλλον δεν έχει αποφανθεί ακόμη η δημοσιογραφική και μιντιακή επιστήμη. Οι αποστάσεις μεταξύ μας εν μέσω κορονοϊού είναι επιβεβλημένες. Οι αποστάσεις από την ιστορία όμως που δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε τους ήρωες δεν είναι απλώς ζημιογόνες, είναι εθνοκτόνες.

Αν δεν το καταλάβατε πάντως εκτός από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, τη δοκιμασία μόνο του δημόσιου συστήματος υγείας, το λουκέτο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας, ο κορωνοϊός είχε ως παράπλευρο αποτέλεσμα των κλείσιμο των ιερών ναών με συνέπεια τη μη ελεύθερη προσέλευση των πιστών στη Θεία Ευχαριστία (έστω μόνο σ’ αυτό) που κατά τ’ άλλα προστατεύεται από το Σύνταγμα (το Σύνταγμα ποιος το προστατεύει άραγε;), καθώς επίσης και την κατάργηση των παρελάσεων στις εθνικές εορτές, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ανοχή σε κάθε είδους άλλη «παρέλαση». Θρησκεία και πατρίδα στην άκρη να παρελάσει κάθε καρυδιάς καρύδι. Φαίνεται άλλαξαν οι εδαφοκλιματικές συνθήκες στην Ελλάδα και το αντεθνικό κι αντιορθόδοξο λίπασμα βλέπει επιτέλους τα έμπρακτα αποτελέσματα του.

Αλήθεια αφού οι διασωληνωμένοι δοκιμάζουν τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας  γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων; Ακόμη και τώρα πρέπει να προστατευτεί ο μπεζαχτάς της ιδιωτικής υγείας; Πως δηλαδή υπάρχει η σκέψη στη Θεσσαλονίκη να γίνει νοσοκομείο το Βελλίδειο και μένουν έξω τα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης; Αυτά συμβαίνουν ενώ όλα τα τελευταία χρόνια η ιδιωτική υγεία θεωρεί ότι υπερτερεί της δημόσιας λόγω και των μνημονιακών δεσμεύσεων. Τώρα όμως στα δύσκολα η ιδιωτική περίθαλψη εξακολουθεί να δέχεται μόνο τους έχοντες… Ακόμη κι αν δεν υπάρχει το νομικό  πλαίσιο για άμεση επίταξη ας γίνει  τώρα. Τα ΦΕΚ δηλαδή για την 28η Οκτωβρίου πως βγήκαν αμέσως.

Επόμενο μεγάλο κυβερνητικό στοίχημα είναι ο χειρισμός που πρέπει να γίνει την 6η Δεκεμβρίου στις καθιερωμένες «παρελάσεις» στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Για τα θύματα της MARFIN βέβαια ούτε λόγος. Τόσα χρόνια μετά κι ούτε μάθαμε ποιοι τους σκότωσαν κι αν τιμωρήθηκαν. Μια ασήμαντη για πολλούς και σημαντική για κάποιους άλλους επισήμανση για την 6η Δεκεμβρίου. Είναι η ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικολάου. Για όσους εξακολουθούν να δηλώνουν ορθόδοξοι κι Έλληνες όσο κι αν σήμερα είναι αξίες που διώκονται, ναι διώκονται στην πατρίδα μας.

Κατά τ’ άλλα οι δημοσιογράφοι με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους ενδιαφέρονται να μας ενημερώσουν αν θα κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα στα κέντρα διασκέδασης εν μέσω κορωνοϊού και μετά από 10 χρόνια μνημονίων. Βρε μπας κι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο και εμείς βιώνουμε από τηλεοράσεως τις δημοσιογραφικές παρενέργειες;

Μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν με και χωρίς κορωνοϊό περαστικά μας…

 

Ο ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ


Οδός Εμπόρων