Vekrakos
Spartorama | Εισήγηση της Αδαμαντίας Τζανετέα για διεύρυνση του καταλόγου ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Εισήγηση της Αδαμαντίας Τζανετέα για διεύρυνση του καταλόγου ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Spartorama 04/11/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Ομογένεια Πολιτική
Εισήγηση της Αδαμαντίας Τζανετέα για διεύρυνση του καταλόγου ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις
Οι επιχειρηματίες – εξαγωγείς ελαιολάδου εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν να συμπεριληφθεί και το ελαιόλαδο με ΚΑΔ 4633.
Οδός Εμπόρων

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει σωρεία διαμαρτυριών από επιχειρηματίες – εξαγωγείς ελαιολάδου που δεν συμπεριλαμβάνονται στις «Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη δράση 3 κ 4 ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid – 19» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι επιχειρηματίες εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν να συμπεριληφθεί και το ελαιόλαδο με ΚΑΔ 4633. Οι επιχειρήσεις που εξάγουν έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα γιατί η εστίαση που αποτελεί την κύρια πηγή απορρόφησης δεν λειτουργεί.

Σήμερα στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ζήτησα να συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης ο ΚΑΔ 4633, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους εργαζόμενους. Είναι γεγονός ότι εκτός από τους εξαγωγείς ελαιολάδου, πληττονταί πολλοί ακόμα επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη όμως έμφαση πρέπει να δοθεί και στους παραγωγούς που βλέπουν συνεχώς το εισόδημα τους να μειώνεται.

 

Αδαμαντία Τζανετέα
Περιφερειακή Σύμβουλος
τ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας


Οδός Εμπόρων