Vekrakos
Spartorama | Ο Νεοκλής Κρητικός καταδικάζει τον ξυλοδαρμό δύο αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης

Ο Νεοκλής Κρητικός καταδικάζει τον ξυλοδαρμό δύο αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης

Spartorama 22/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Δικαιοσύνη Κοινωνία
Ο Νεοκλής Κρητικός καταδικάζει τον ξυλοδαρμό δύο αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης
Των κ.κ. Καπονικολού Δημήτρη και κ. Καρλαϋτη Θανάση από ομάδα Ρομά
Οδός Εμπόρων

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής  Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός μετά το άκουσμα της είδησης για τον ξυλοδαρμό των δύο αντιδημάρχων του δήμου Σπάρτης κ. Καπονικολού Δημήτρη και κ. Καρλαϋτη Θανάση.

Ο κ. Κρητικός αναφέρει ότι τέτοια φαινόμενα βίας δε χωρούν σε καμιά κοινωνία, ιδιαίτερα στη λακωνική, η οποία δείχνει στοιχεία ανεκτικότητας απέναντι σε αυτές τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Παρακάτω η δήλωση καταδίκης του κ. Κρητικού:

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό βίας απέναντι στους δύο αντιδημάρχους Σπάρτης Δημήτρη Καπονικολό και Θανάση Καρλαύτη από ομάδα Ρομά!

Τέτοια φαινόμενα βίας δε χωρούν σε καμιά κοινωνία, ιδιαίτερα στη λακωνική, η οποία έχει δείξει μεγάλη ανοχή και υπομονή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Ως εδώ!»


-------


Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη στις Αμύκλες της Σπάρτης, όπου μετέβησαν οι δυο αντιδήμαρχοι για να ενημερώσουν τους Ρομά για τα θέματα των αδειών για θέσης πώλησης στην Λαϊκή Αγορά Σπάρτης. Τα λεγόμενα των αντιδημάρχων εξόργισαν τους παρευρισκομένους με αποτέλεσμα μερικοί θερμόαιμοι να επιτεθούν και να τραυματίσουν, ευτυχώς ελαφρά, τους δυο εκπροσώπους του Δήμου. 

Οι δυο άντρες είναι καλά στην υγεία τους, οι δε υπαίτιοι του συμβάντος αναζητούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Σπάρτης.


Οδός Εμπόρων