Vekrakos
Spartorama | Η συνδικαλιστική οργάνωση «Μαχόμενη Εκπαίδευση» κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Η συνδικαλιστική οργάνωση «Μαχόμενη Εκπαίδευση» κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας - video

Spartorama 16/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Η συνδικαλιστική οργάνωση «Μαχόμενη Εκπαίδευση» κατέθεσε σχετικό ψήφισμα στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας
Προχώρησε επίσης σε διαμαρτυρία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή και της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας).

Η συνδικαλιστική οργάνωση ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ προχώρησε σε διαμαρτυρία στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και κατέθεσε σχετικό ψήφισμα - μέσω των εκπροσώπων της - στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτη Πολίτη.

Το μέλος της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Πρωτ. Εκπ/σης Λακωνικής κ. Γιώργος Μανουσόπουλος εξήγησε τους λόγους της κινητοποίησης και τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και ζήτησε να γίνουν αυτά γνωστά στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχουμε διανύσει έναν μήνα ακριβώς από το άνοιγμα των σχολείων και παραμένουν άλυτα τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην εκπαίδευση. Αυτά μετακυλίονται στις πλάτες των εκπαιδευτικών οι οποίοι καλούνται - σε ένα ασαφές πλαίσιο οδηγιών αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος - να ανταπεξέλθουν άμεσα και αποτελεσματικά. Η απουσία, εξάλλου, μαζικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές προκαλεί αγωνία και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • Μείωση των μαθητών στους 15 ανά τάξη.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και όχι περιστασιακές λύσεις με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον covid-19.
  • Αύξηση των προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας για να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες ανάγκες υγιεινής των σχολικών μονάδων.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας δεσμεύτηκε να μεταφέρει το σχετικό ψήφισμα στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του ΥΠΑΙΘ.


ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Οδός Εμπόρων