Vekrakos
Spartorama | Αγιασμοί και ευχές από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τη νέα σχολική χρονιά

Αγιασμοί και ευχές από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τη νέα σχολική χρονιά

Spartorama 15/09/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία
Αγιασμοί και ευχές από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τη νέα σχολική χρονιά
Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι η πανδημία μπορεί να μας προβληματίζει, αλλά συνέβαλε και στην συνειδητοποίηση κάποιων πραγμάτων, που ο άνθρωπος είχε παρακάμψει λόγω της αλαζονείας του
Οδός Εμπόρων

Ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 η νέα σχολική χρονιά με την ευχή τα προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα, χωρίς να επηρεαστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος αρχικά τέλεσε τον Αγιασμό στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ευχόμενος σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς μία ευλογημένη εκπαιδευτική χρονιά. 

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Σπάρτης, όπου τελέσθηκε ο επίσημος σχολικός Αγιασμός με την παρουσία του Βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη, του Δημάρχου Δ. Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, της Περιφερειακής συμβούλου και τέως Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας Τζανετέα και του νέου Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Αγάπιου Οικονομίδη. 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε αρχικά υγεία και υπομονή σε μαθητιώσα νεολαία και εκπαιδευτικούς, ώστε να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα η δοκιμασία του κορωνοϊού. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι η πανδημία μπορεί να μας προβληματίζει, αλλά συνέβαλε και στην συνειδητοποίηση  κάποιων πραγμάτων, που ο άνθρωπος είχε παρακάμψει λόγω της αλαζονείας του. Συγκεκριμένα, ο ιός αυτός ήρθε να αποκαλύψει τις αδυναμίες της επιστήμης, των αξιωμάτων και της υλικής ευμάρειας και να καταδείξει ότι το πραγματικά σημαντικό, στο οποίο καλούμαστε όλοι να επικεντρώσουμε, είναι η σωτηρία της ψυχή μας μέσω της «εν Χριστώ» ζωής. Ολοκληρώνοντας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε εποικοδομητική θητεία στον κ. Οικονομίδη και μία χρονιά καλής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, που θα προσφέρει ποιοτικές γνώσεις και κατευθύνσεις στα παιδιά. 

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους και ο αγιασμός των σχολικών αιθουσών.

 

Immspartis.gr


Οδός Εμπόρων