Vekrakos
Spartorama | Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πλήρης απουσία του Δήμου στην διήμερη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σπάρτη

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πλήρης απουσία του Δήμου στην διήμερη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σπάρτη - video

Spartorama 12/08/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πλήρης απουσία του Δήμου στην διήμερη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σπάρτη
Αργειτάκος: «Το θεωρώ αδιανόητο»
Οδός Εμπόρων

Στην διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνας Μενδώνη, οπότε και συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα αρχαιολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, όλοι ήταν παρόντες πλην της Δημοτικής Αρχής η οποία δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν. (βλέπε και άρθρο εδώ). 

Το θέμα έθεσε με ερώτησή του προς το αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο (ο Δήμαρχος εξακολουθεί να απουσιάζει), ο αγωγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Αργειτάκος. 

Ο κ. Βακαλόπουλος απήντησε ότι ο Δήμαρχος ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για την επίσκεψη της κας Μενδώνη ενώ βρισκόταν εκτός Σπάρτης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η υπουργός δεν ζήτησε την παρουσία του Δήμου, αφού η επίσκεψη αφορούσε αποκλειστικά εσωτερική ενημέρωση από και προς τις εμπλεκόμενες  υπηρεσίες. 

Ο κ. Αργειτάκος τόνισε ότι η επίσκεψη της κας Μενδώνη ήταν γνωστή τέσσερεις - πέντε ημέρες πριν και σε καμία περίπτωση οι λόγοι της επίσκεψης δεν ήταν υπηρεσιακοί. Υπογράμμισε ότι θεωρεί αδιανόητο το γεγονός της απουσίας του Δήμου και αναρωτήθηκε τι ρόλο παίζουν οι αναπληρούντες τον κ. Δήμαρχο. 

Στο σχόλιο του κ. Βακαλόπουλου ότι ο Δήμαρχος έχει πολλή καλή επικοινωνία με την υπουργό, ο κ. Αργειτάκος υπογράμμισε ότι αυτό δεν λέει τίποτα αφού ο κάθε Δήμαρχος, εκπροσωπώντας έναν θεσμό, οφείλει να έχει καλές σχέσεις με όλους. 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Βαλιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι θεμιτό να μην παρίσταται ο Δήμαρχος όταν έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις, θεωρεί όμως ήταν απαραίτητη η παρουσία του Δήμου, μέσω αντιδημάρχων. Μάλιστα συνέχισε ότι θα πρέπει να πιέσουμου την κα Μενδώνη στην επόμενη επίσκεψή της στη Σπάρτη, να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων για τα πολύ σοβαρά θέματα που χειρίζεται η υπουργός. 

Τέλος, πήρε τον λόγο ο κ. Βουνάσης, ο οποίος δήλωσε ότι αυτά είναι φτηνή αντιπολίτευση και τα ζητήματα δεν λύνονται πηγαίνοντας σε δεξιώσεις αλλά με άλλους τρόπους. Ο κ. Αργειτάκος αντέτεινε ότι ο κ. Βουνάσης, παρότι η παράταξή του έχει το όνομα «Λαϊκή Συσπείρωση» και όχι Λαϊκίστικη, δυστυχώς λαϊκίζει.

Δείτε την επιχειρηματολογία των εμπλεκομένων στο παρακάτω βίντεο


Οδός Εμπόρων