Vekrakos
Spartorama | Το ψήφισμα της παράταξης του κ. Βουνάση, σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Το ψήφισμα της παράταξης του κ. Βουνάση, σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Spartorama 06/08/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Το ψήφισμα της παράταξης του κ. Βουνάση, σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
«Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση και η Αγία Σοφία να παραμείνει πολιτιστικό μνημείο της ανθρωπότητας, σύμβολο υπέρβασης και καταδίκης των εθνικισμών και του θρησκευτικού φανατισμού»
Οδός Εμπόρων

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου 2020, εκτός από το Ψήφισμα που υπερψηφίστηκε και αφορούσε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί (βλέπε άρθρο εδώ), υπήρξε και δεύτερη πρόταση Ψηφίσματος το οποίο συνέταξε η παράταξη του κ. Βουνάση, «Λαική Συσπέιρωση Δήμου Σπάρτης» το οποίο ψηφίστηκε από δέκα τρεις Δημοτικούς Συμβούλους. 

Για λόγους τάξεως το παραθέτουμε παρακάτω:


ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση - πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί.

Η απόφαση αυτή καθώς και η εν γένει προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με τις αμφισβητήσεις της σε Αιγαίο, Έβρο, κυπριακή ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης τις καθημερινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τις απροκάλυπτες επεμβάσεις της σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ, έχει στηρίγματα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πέρα από δήθεν καταδικαστικές ρητορείες ρουτίνας είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε αντάλλαγμα προκειμένου να αποσπάσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας και να επιβάλουν τη "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου, προς όφελος των μονοπωλίων τους.

Η κυβέρνηση Ερντογάν με την απόφαση αυτή οξύνει ακόμη περισσότερο τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς, βάζοντας σε κίνδυνο τους λαούς των δύο χωρών, αλλά και τους λαούς της γύρω περιοχής, εξυπηρετώντας συμφέροντα των ισχυρών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που ανέχονται και ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα, εκθέτοντας ακόμα πιο πολύ την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που αναγορεύουν αυτές τις συμμαχίες σε παράγοντα σταθερότητας.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση και η Αγία Σοφία να παραμείνει πολιτιστικό μνημείο της ανθρωπότητας, σύμβολο υπέρβασης και καταδίκης των εθνικισμών και του θρησκευτικού φανατισμού.

Οι λαοί με τη δύναμή τους μπορούν και πρέπει να παλέψουν για την ειρήνη στην περιοχή, να βάλουν φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


Οδός Εμπόρων