Vekrakos
Spartorama | Η 13η Τελετή Ορκωμοσίας των Πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΤΟΔΑ)

Η 13η Τελετή Ορκωμοσίας των Πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΤΟΔΑ)

Spartorama 23/07/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Η 13η Τελετή Ορκωμοσίας των Πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΤΟΔΑ)
«Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος συνολικά 133 πτυχιούχοι. Συγκεκριμένα, 89 αποφοιτήσαντες από το προπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΟΔΑ, 40 αποφοιτήσαντες από τα 3 μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΟΔΑ, αλλά και 4 Διδάκτορες του ΤΟΔΑ»
Οδός Εμπόρων

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 20:30, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σαινοπούλειο Αμφιθέατρο, στη Μαγούλα Σπάρτης, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, η 13η Τελετή Ορκωμοσίας των Πτυχιούχων του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΤΟΔΑ). Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 και το συνεπαγόμενο κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Σχολών και την αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις οδηγίες και τα προληπτικά μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι είχαν προβλεφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Η συγκεκριμένη τιμητική τελετή επιβράβευσης για τους αποφοίτους του ΤΟΔΑ, αλλά και υπερηφάνειας για τους γονείς και τους καθηγητές αυτών, έλαβε χώρα, με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Σπάρτης σε αυτό τον ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό χώρο του Σαινοπούλειου Αμφιθεάτρου. Μάλιστα, η επιλογή αυτού του συγκεκριμένου χώρου φέρει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού παραπέμπει σε έναν αντίστοιχο χώρο, αυτόν του θεάτρου που υπήρχε στην αρχαία Σπάρτη, θυμίζοντας έτσι τον αθλητικό τρόπο ζωής των αρχαίων Σπαρτιατών και συνδέοντας τη σημερινή εξωστρέφεια και δυναμική ανάπτυξη της πόλης της Σπάρτης, του ΤΟΔΑ, αλλά και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τη διαχρονική αξία του αθλητισμού, που διασφαλίζει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος συνολικά 133 πτυχιούχοι. Συγκεκριμένα, 89 αποφοιτήσαντες από το προπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΟΔΑ, 40 αποφοιτήσαντες από τα 3 μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΟΔΑ, αλλά και 4 Διδάκτορες του ΤΟΔΑ. Επίσης παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που ήρθε να καμαρώσει και να χειροκροτήσει τους πτυχιούχους.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Πέτρος Δούκας (Δήμαρχος Σπάρτης), Αθανάσιος Κατσής (Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Νεοκλής Κρητικός (Βουλευτής Λακωνίας), Αθανάσιος Δαβάκης (Βουλευτής Λακωνίας), Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία (Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμος Σπάρτης), Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Αναπλ. Καθηγητής ΤΟΔΑ, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Ιωάννης Δουβής (Καθηγητής ΤΟΔΑ), Μάριος-Δανιήλ Παπαλουκάς (Καθηγητής ΤΟΔΑ), Αντώνης Τραυλός (Καθηγητής ΤΟΔΑ).

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, αλλά και εκείνους που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και πραγματοποίησή της. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, αλλά και την αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάρτης, κα Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία, αλλά και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων του Δήμου Σπάρτης, κα Δεδεδήμου Γεωργία, για την πολύτιμη αρωγή τους. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος για την ευγενική παραχώρηση του Σαϊνοπούλειου Αμφιθεάτρου.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε όλους τους απόφοιτους για τους κόπους και τις μακροχρόνιες προσπάθειες τους που ευοδώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να ευχαριστήσουμε και τις οικογένειες τους, οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα με την υλική και ηθική στήριξη τους καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Η αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα από το ΤΟΔΑ, αποτελεί ένα ορόσημο για την μετέπειτα ατομική και επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων, στους οποίους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχουν καλή σταδιοδρομία και ο καθένας να ακολουθήσει τον δρόμο της προσωπικής επιτυχίας και καταξίωσης σύμφωνα με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, πάντα σε ένα πλαίσιο ανθρώπινων αξιών και με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Για το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού

 

Παναγιώτης Δ. Αλεξόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής
Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης & Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής


Οδός Εμπόρων