Vekrakos
Spartorama | Λόγια Θέλοντος Νου: Απορίες και μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό (συνέχεια)

Λόγια Θέλοντος Νου: Απορίες και μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό (συνέχεια) - video

Λόγια Θέλοντος Νου 04/04/2020 Εκτύπωση Άρθρα Εκκλησία Κοινωνία Υγεία
Λόγια Θέλοντος Νου: Απορίες και μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό (συνέχεια)
«...δίνετε δικαίωμα στους αδιάφορους περί ορθοδόξου πίστεως να γίνουν ακόμη πιο αδιάφοροι όταν λέτε ότι δεν τρέχει τίποτα αν δεν κοινωνήσουμε αυτή την περίοδο»
Οδός Εμπόρων

1. Αφού ζούμε σε ευνομούμενη χώρα να μας πουν οι αρμόδιες αρχές τώρα και με ακρίβεια πόσα πρόστιμα έχουν ρίξει σε λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν ανά την Ελλάδα χωρίς τηλεφωνικό μήνυμα ή την απαραίτητη δήλωση στην τσέπη. Μην τολμήσουν να μας πουν ότι είναι όλοι τους νομοταγείς γιατί δεν θα τους πιστέψει κανείς. 

2. Αν θέλουν οι κυβερνώντες να είναι ειλικρινείς ας μας πουν ευθέως ότι εξαιρούνται από τα μέτρα οι λαθρομετανάστες τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τα νησιά στην ενδοχώρα μέσα στα καράβια. Μην πει κανείς ότι τηρούνται τα μέτρα μέσα στα καράβια. Είναι πιο πιθανό να μας χαρίσει η Μέρκελ το «χρέος» πάρα να πιστέψουμε την πιστή εφαρμογή των μέτρων από τους λαθρομετανάστες ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους. 

3. Μας κλείσατε στα σπίτια μας. Μας υποδείξατε και τι δεν πρέπει να μαγειρέψουμε το Πάσχα (σούβλες κ. τ. λ.). Απορία: Τους λαθρομετανάστες το Πάσχα τι θα τους ταΐσετε? 

Βεβαίως κλείσατε και τους ναούς. Αφ’ ενός μεν γιατί σας ενοχλεί κάθε τι που έχει σχέση με την πίστη, αφ’ ετέρου για να αποκοπεί ο ορθόδοξος πληθυσμός από το δικαίωμα της συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία (έστω κι αν τηρούσε τις αποστάσεις όπως προβλέπεται). 

Άμα όμως οι Τούρκοι μας πάνε σε πόλεμο θα μας επιστρατεύσετε ΟΛΟΥΣ κι ως εκ θαύματος θα χαθεί ο κορωνοϊός απ’τη ζωή μας (φυσικά δεν εύχομαι ένα τέτοιο ενδεχόμενο) Αλήθεια μέχρι πριν λίγες ημέρες που στρατός κι εθνοφυλακή απέτρεψαν την είσοδο λαθρομεταναστών στον Έβρο, τους βάζατε σε απόσταση για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό? Όχι βέβαια. Αλλά εκεί θέλατε να σας κάνουν τη δουλειά της φύλαξης των συνόρων. Σας ήταν όλοι τους απολύτως χρήσιμοι. Παράλληλα το ίδιο «χρήσιμος» σας είναι ο ιός για κλείσετε στα σπίτια όλους τους υπόλοιπους.Έχετε και την σύμφωνη γνώμη και υπακοή της ηγεσίας της εκκλησίας. 

Μακαριότατε σας πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες, θα μιλήσουν οι μουγγοί θα αναστηθούν και οι νεκροί, έλεος πια. Είστε κατ’ επανάληψη εκτεθειμένος στο ορθόδοξο ποίμνιο. Επειδή είστε και πολύ δημοκρατικός φροντίσατε να επιβάλετε ομερτά στους μητροπολίτες, μην ξεπροβάλει κάποια φωνή αντίδρασης. Θα μιλάει μόνο ο εκπρόσωπος σας, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου ο οποίος είπε στο κανάλι κόντρα Channel (άκουσον άκουσον) ότι θα πρέπει να καταλάβουν οι πιστοί ότι ΔΕΝ ΤΡΈΧΕΙ ΤΊΠΟΤΑ άμα δεν κοινωνήσουν φέτος το Πάσχα (στο 14:28 λεπτό του παρακάτω βίντεο). Είπε επίσης ότι θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Προϋποθέτει μετάνοια κι εξομολόγηση. Δηλαδή τι θέλει να μας πει? Ότι μέχρι σήμερα όσοι κοινωνούσαμε το κάναμε σαν μια τυπική διαδικασία? Ε λοιπόν όχι Σεβασμιότατε Ναυπάκτου. Υπάρχουν συνειδητοποιημένοι χριστιανοί που και μετάνοια έχουν και εξομολογούνται πριν κοινωνήσουν. Εσείς που μας καλείτε σε ταπείνωση και μετάνοια μας προσβάλλετε με αυτά που λέτε, μόνο και μόνο για να κάνετε τον αβανταδόρο του Αρχιεπισκόπου και της κυβέρνησης. Επιτέλους σεβαστείτε μας. Ντροπή!!! 

Στο κάτω κάτω της γραφής αν υπάρχει πλήθος Ελλήνων που είναι χριστιανοί μόνο κατ’ όνομα κι όχι κατ’ ουσία εκτός απ’ την ατομική τους ευθύνη, μεγάλη ευθύνη έχετε κι εσείς. Με αυτά που λέτε κι αυτά που κάνετε. Εσείς σήμερα το βράδυ 3 Απριλίου με τις δηλώσεις σας δοκιμάζετε την υπομονή μας και δίνετε δικαίωμα στους αδιάφορους περί ορθοδόξου πίστεως να γίνουν ακόμη πιο αδιάφοροι όταν λέτε ότι δεν τρέχει τίποτα αν δεν κοινωνήσουμε αυτή την περίοδο. Να ξέρετε όμως ότι οι Έλληνες είναι ανυπότακτος λαός όταν καταλαβαίνει ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη του. Όσο κι αν η Νέα Τάξη Πραγμάτων στοχεύει την ηθική, θρησκευτική, πολιτισμική και φυσική εξόντωση των Ελλήνων δεν θα τους περάσει. Λίγοι ή πολλοί όσοι κι αν είμαστε, όσο αμαρτωλοί κι αν είμαστε έχουμε πίστη στο Θεό. Θα περάσουμε δύσκολα. Το ξέρουμε. Έχουμε ξεμείνει κι από ηγέτες σε όλα τα επίπεδα κι αυτό το ξέρουμε. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. 

Ξέρουμε όμως και κάτι ακόμη που το ξέρετε κι εσείς αλλά όλως τυχαίως σας διαφεύγει τούτες τις δύσκολες ημέρες Σεβασμιότατε Ναυπάκτου. ΌΤΙ ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ! Αυτός που μας πέρασε από τις συμπληγάδες της ιστορίας. Αυτός που με το έλεος Του θα ξαναγεμίσει τους ναούς, θα κάνει τις καμπάνες να ξανακτυπήσουν και το «δίδυμο» ορθοδοξίας κι ελληνισμού να φωτίσει και πάλι την ανθρωπότητα. Μέχρι τότε ας έχουμε υπομονή στις απογοητεύσεις, σθένος και καθαρό μυαλό στις δυσκολίες, αγάπη για Χριστό και πατρίδα και φυσικά πίστη. Καλή Ανάσταση Έλληνες.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΝΟΥ


Οδός Εμπόρων